Trender 2013


Lotta Ahlvar, VD på Svenska Moderådet pratade på Formex om Trender i färger och Inredning till kommande 2013.  Så kul att ta del av detta och här nedan sammanfattar jag några av Trenderna vi kommer ta del av under 2013.
 
NATURALLY FRIENDLY Organiska former, obearbetade träslag fokuserer på vad naturen har att ge oss. Favoritmaterial blir som lin och rå avskalad natur. Ekologi är i fokus och trevlig vision om en grönare värld och vi tar del av naturen i alla former.Linne blir en mycket populär textil för använding  i många olika användningsområden.

LOVE STORIES Ett tema fylld med retro toner SOM-bokstavligen skriker nostalgi, färger som brunt, orange, gult och lila i återkommande kombinationer inspirerade igen modescenen, helst i blanka satin tyger eller manchester. Liksom vanligt förekommande glasbehållare, gamla logotyper och bärnstenmanchester soffor, vit vägg till vägg mattor, massor av guld och detaljer i mässing. Voila!

COMFORT ZONE Denna trend favoritmaterial är mjukt ull i alla former. Sticka, trikå eller trasslig Vi vill oges av mysiga vara material, lite likt mormors stickade kuddar och egentillverkande mattor. fårskinn en särskild källa till värme och dekoration.och kastat lätt på sängen eller ligger nedanför på golvet och värmer. Mjuka och varma cozy material som får osss att vilja stanna inne då det är kyligt ute.

ARTY WORLD Denna trend flörtar med konstscenen. Intressant konstnärlig ambition är på väg mot en värld av trender,  gränsen för vad som är design och vad är konst.Arkitektoniskt hårda stilar med kompletterande organiska former och chockerande 80 färger kontrast med den blanka metallen av 90-talet.  Hårda toner vägs i balans med fransar, läder och ikoner som ex Patty Smith.

Med sol/Åsa
Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det fina med dagens trender är att de är flera och därmed kan alla ta åt sig någonting. Av ovan nämna riktningar tror jag att jag själv kommer att gå mer åt det "naturally friendly-hållet"

Svar: Ja jag med, den faller mig fint i smaken.
Åsa None

2012-11-16 @ 09:18:25
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback