Fem tips från inredaren - Balkonginredning


”Köp klassiska möbler och variera i stället med textilier”
Här är Ulrikas och Marias 5 tips för din balkong:
MÅTTA: ”Mät ordentligt innan du slår till”
Fram med måttbandet innan du slår till på nya möbler. Anpassa dem efter balkongens storlek. Inte för stora möbler på en liten balkong – och tvärtom.
BLOMMOR: ”Glest är inte snyggt”
Köp den där extra blomman så att krukor och balkonglådor verkligen fylls ut. Tunt och glest är inte snyggt. Anpassa valet av blommor efter balkongens position, om den ligger i skugga eller om solen ligger på hela dagen.
SATSA PÅ TEXTILIER: ”Inte lika dyrt att hänga med”
Om du har ett klassiskt snitt på möblerna kan du i stället variera textilierna och på så sätt lätt ändra stilen på balkonginredningen. Gillar du att följa trenderna blir det inte lika dyrt att hänga med.
SITTLÅDA: ”Kombinera förvaring och sittplats”
När man bor i lägenhet har man sällan mycket utrymme. Ha en låda på balkongen som kan användas som både sittplats och förvaring av exempelvis sittdynor och kuddar så får du mer plats.
TÄNK LÅNGSIKTIGT: ”Satsa på bra kvalitet”
Trender är en fingervisning. Viktigast är att du väljer en inredning som du själv tycker om. Satsa på bra kvalitet på möblerna så står de emot väder och vind i många år framöver.
Dax att inreda i ett ytterligare rum - uterummet. Här kan man sitte och njuta av ljumma sommarkvällar med sin nära och kära eller en egenstund med en bok kanske. Men självklart ska ni omges av fina och praktiska saker så här kommer mina 5 tips för din balkong att tänka på då ni inreder ute:
MÅTTA: ”Mät ordentligt innan du slår till” Fram med måttbandet innan du slår till på nya möbler. Anpassa dem efter balkongens storlek. Inte för stora möbler på en liten balkong – och tvärtom.
BLOMMOR: ”Glest är inte snyggt” Köp den där extra blomman så att krukor och balkonglådor verkligen fylls ut. Tunt och glest är inte snyggt. Anpassa valet av blommor efter balkongens position, om den ligger i skugga eller om solen ligger på hela dagen. Ha gärna även kryddväxter, kan du kombinera att ha till maten och luktar gott med.
SATSA PÅ TEXTILIER: ”Inte lika dyrt att hänga med” Om du har ett klassiskt snitt på möblerna kan du i stället variera textilierna och på så sätt lätt ändra stilen på balkonginredningen. Gillar du att följa trenderna blir det inte lika dyrt att hänga med.
SITTLÅDA: ”Kombinera förvaring och sittplats” När man bor i lägenhet har man sällan mycket utrymme. Ha en låda på balkongen som kan användas som både sittplats och förvaring av exempelvis sittdynor och kuddar så får du mer plats.
TÄNK LÅNGSIKTIGT: ”Satsa på bra kvalitet”  Trender är en fingervisning. Viktigast är att du väljer en inredning som du själv tycker om. Satsa på bra kvalitet på möblerna så står de emot väder och vind i många år framöver.
Med solsken och uterum längtan/Åsa Bilder via AlvhemKommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback