BOHEMIAN CHIC, OFF-STUREPLAN - STORY HOTELOm jag skulle vara gäst i min egen hemstad Sthlm och skulle spendera en helg i stan skulle jag direkt checka in på Hotell Story. Det ligger lugnt men ändå mycket nära allt en hotellgäst behöver och är otroligt charmigt.

Inspirationen kommer från nötta gamla New York-restauranger och bohemiska Paris-hotell. Tanken med Story Hotel är att det ska ligga i en lite lugnare del av stan, men fortfarande mitt i city, och då finns det få adresser som passar bättre än på början av Riddargatan. Man har skapat ett annorlunda koncept med en urban och personlig känsla genom att inreda med en kombination av modernt och vintage. Det är Koncept Sthlm som designat hotellet och huvudarkitekt har Daniel Wengelin varit. Tidigare har Koncept Sthlm ritat bland annat Scandic Anglais, Riche och butiker för Acne, Tiger och Boomerang. Man har bibehållit fastighetens historia med musik och konst genom att spara gamla inredningsdetaljer.
Vid gatuplan finns Story Restaurant och Story Bar med egen ingång som drivs av Meshmesh Nildalen. I restaurangen finns plats för nästan 90 personer. De serverar blandade moderna små- och mellanrätter. Story Bar kommer på dagarna att vara ett lunchcafé som serverar hälsosam mat, gjord på ekologiska råvaror. Under kvällen kommer den övergå till bar med jazzkänsla som är perfekt att spendera sin after work på eller ta en drink efter middagen. På helgerna spelar dj:er. Här finns också en innergård där det kommer finnas en till bar under sommarhalvåret.Vad som också är kul är att Story Hotel har en liten klädbutik. Här hittar du noggrant utvalda kvalitetsmärken från Milano och New York som du inte hittar någon annanstans i Sverige i dagsläget. Butiken är främst inriktad till kräsna kvinnor men det finns även en hel del unisexaccessoarer.STORY är personligt inrett med både humor och själ. Med Sol/Åsa
 
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback