En Alla Helgona Hälsning kommer skickad



Önskar er alla en varm, mysig Alla Helgona helg med era nära och kära! Tänd ljus för de som ej finns kvar hos er, njut av mysigt sällskap, visa kärlek till varann dessa tider! Sänder en hälsning ifrån min vy ikväll! Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings 




Tävla & Vinn 2 posters att pryda barnrummet med från W:form





Happy Wednesday! Nu kickar vi igång en till Tävling hos KYD och i vinstpotten ligger två fina posters från rara illustratörföretaget W:form. 

Wenche och Daniel har arbetat fram dessa underbara motiv i fina färger och med bra kunskap för barn i sitt lärande med bokstäver och siffror! Deras sätt att förgylla med söta illustrationer och färger får KYDs designhjärta att smälta. Kika in deras resterande kollektioner - www.wformsweden.com 

Just nu kan just du vinna dessa två posters att inreda barnrummet med eller ge bort till en liten vän och dess rum! 

Allt du behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför just du vill vinna och vem dessa fina posters skulle få flyga hem till i kommentarsfältet. Du har en vecka på dig. Lycka till! 

Tack alla finingar som varit med och tävlat. Hade så svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men efter lite prat ihop med Wform så föll vinstlotten till Pamela! 


STORT STORT grattis. Jag sänder ett mail till dig under dagen ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 



Foton lånade  med tillåtelse av W:form 



Hängt lite här idag och spanat in em fining




Jag gillar verkligen då förvaring både är snygg och stilfull! Hur förvara ni era kläder på mest stilfulla vis? Så här! Ferms CLOTH RACK låter dina kläder hänga framme med stil. CLOTH RACK kan också användas till annat; exempelvis att förvara redskap i köket. Oavsett användningsområde gör CLOTH RACK förvaringen stilig.

 

En fining att hjärta! Finns här - http://www.netbonus.se/vis/73121033/Cloth.html


Med sol Åsa


Foto killingyourdarlings 






KYD interiördesign kurs med start 12 Januari


Nu är det klart - 12 Januari 2015 lanseras KYD sin kurs på 8 delar online inom design och interiör! Lär er grunderna och knepen att utgå från som inredare/stylist!  Hoppas ni hänger med på detta äventyr! Med Sol /Åsa 
Maila; [email protected] om ni vill boka plats!






Happy Halloween med solsken och glitter pumpor




Önskar er alla en underbar söndag, denna morgon bjuder upp till glittrande fix och solsken i ögonen! Jag dekorerar några pumpor med glittret till söndags bjudningen och tar in en knippe med höstliga blomster i orange, rosa, gult, vitt och grönt! Som en sommarbukett fast med höstens vackraste klara kulörer! Skrev reportage igår med; våga blanda guld och silver! Se nedan hur fint detta kan bli! Nu frukost med Elvira sen fixa inför dagens gäster och havet på schemat! Med sol och glitter Åsa 


Foton av och tillhör killingyourdarlings 







Att spara på stunder som går rakt in i hjärtat - Foton



Tänk vad mycket vi fotar nuförtiden, då de flesta av oss har smartphone med sociala medier likt Instagram, Pinterest , We heart mm! Tänk vad vi samlar in ögonblick mer Nu än innan.  För mig har fotografi varit något mycket nära sedan jag var liten då min Pappa jämt fotat och även haft eget fotolabb där han inväntade att se hur fotonas motiv växte fram i mörkrummet! Jag ser alltid till att även ha med mig de senaste året en kompaktkamera utöver iPhonen, denna för att dokumentera olika jobb, inspiration med även ta de vyer ögonen hjärtar och ska minnas! 

Jag citerar Ed Sheeran text; We keep this love in a photograph
We made these memories for ourselves Where our eyes are never closing, our hearts were never broken And time's forever frozen, still...

Med Sol Åsa foton Killingyourdarlings instagram 




Spana in Gotlamm & se KYDs foton/styling med fina fårskinn




Spanade in på Gotlamm och dess hemsida och fann detta:) KYDs Stylingen och fotografering KYD gjorde i september!

Nu när hösten snart övergår till vinter känns det extra mysigt att krypa upp i fårskinns fällar! Spana in www.gotlamm.se och beställ en äkta fin gotländsk mysig fäll! Med sol Åsa 

Foton och styling killingyourdarlings 



Tips & Inspiration ihop med ANZA. Beckers & PerPr - Cozy Relax Del 3


Det klara resultatet - en Cozy Relax oas 

Beckers målarfärg torkade väldigt snabbt igår och efter lite kikade på materialval för att göra fåtöljen lite mer mysig samt att man ej ska få "träsmak" då man gungar på stolen så valde jag att sy en nackkudde och en lös sittkudde i skinn med stoppning av ull. Detta material blir bara vackrare med åren av slitage och just precis så vill man ju ha det; att denna pinngungstol ska det gungas mycket i och komma till användning! 

Även den gråa kulören "Industri 514" -  NCS S 4500-N tycke jag blir ännu finare med en brun ton av skinn intill! 
Och just så som jag känner då jag är på ön Gotland - lugnet och mysfaktor är på MAX! 

Jag hoppas att KYD tillsammans med Beckers kulörval och med hjälp av ANZAs penslar gett er mina fina följare lite tips och idéer att ta med er in i höstmörkret. Tänk vad lite färg kan göra för att skapa en annan känsla och personlighet i en möbel! - Så på med målarbyxorna och skutta ut och handla färg och penslar sen är ni redo att "måla hela världen" som man sjöng som liten...


Har sedan innan haft en bit "fjällstuga" i staden och nu har jag även en bit Gotland här i staden! Två pärlor till platser som ger mig som inredare och stylist massor med inspo! Ha en mysig kväll! Med Värme Åsa 



Foton, styling och målning killingyourdarlings /Åsa Gramén





Materialspan över en kaffe i dubbel bemärkelse - Cozy Relax



Pinn-Gungstolen ska få lite mjuka detaljer tänkte jag!  Så köp av lite material vart det! Såhär i höstider är det ju extra snyggt med dova kulörer och Beckers fina färg Industri tycker jag skapar en snygg harmoni med brunt! De lyfter varann utan att spela ut varann! Så nu blir det att ta fram symaskinen, nåla och sen börja sy! 

Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings




Tips & Inspiration ihop med ANZA. Beckers & PerPr - Cozy Relax Del 2


Kulörval Med palett från Sagoön.

Del 2; Cozy Relax - Nu har stolen fått en slipning, blivit tvättad och dax att ge den en ny "kostym" i en varm grå kulör med Beckers  "Industri 514" -  NCS S 4500-N!

Denna färg är både varm, mjuk, tidlös och får mig att tänka på Gotland och Fårö med dess gråa fina unika raukar! Färgen är både dryg och täcker mycket med endast ett lager, men jag målade två så att den blev extra grå. 

Verktyg att hjärta - ANZAs penslar

Med hjälp av ANZAs olika penslar gick det lätt att måla, de små runda penslarna fick agera hjälp mellan stolens pinnar/små ytor och de breda på de större delarna. Älskar även den lilla "kroken" på penslarna som gör att man kan vila dem i färgen utan att de åker ner i burken. Man märker att kvalitén på både penslar och färg är hög! 

Så bästa betyg får de både! På spelare ljuder; Boney M - "Painter Man" :) Musik är ett måste då kreativitet bubblar! Med Sol Åsa 


Gråa fina kulör från Beckers

Foton av och tillhör killingyourdarlings /Åsa Gramèn 




Tips & Inspiration ihop med ANZA. Beckers & PerPr - Cozy Relax Del 1



De tre kommande dagarna gör KYD case med PerPr, ANZA och Beckers. Jag tänkte med enkla medel förändra en möbel med vacker målarfärg från beckers samt testa anza och dess olika penslar! Ge er Tips och Inspiration såhär i oktober då kreativitet jublar! 

Först ut var att finna en möbel som kändes rätt för inomhusmiljö och mys som årstiden just nu bjuder upp till. På Antikladan i Haninge. Söder om Stockholm fann jag en pinnstolsgungstol som bara stod där och ropa på mig! 250 kr kostade denna lilla skatt.

Fina antika pinnstol ala gungstol ska få ny karaktär.

Då jag saknar sagoön Gotland lite alltid här hemma i Staden så kändes det extra fint att hylla ön med att ha en bit av just avkoppling och stilren design i hemmet. För mig kom denna pinngungstol att förknippas med mysiga stunder intill brasan, med en kopp chailatte eller varm choklad och bara ta det lugnt! Mitt Moodboard för detta case blir temat; Cozy Relax! Här ovan ser ni collaget med foton jag tagit just från Gotland!

Nu blir det att rigga, tvätta av, slipa och sen börja måla! Peppad till Max! Hoppas ni Fina följare hänger med dessa tre dagar, får inspiration, att era kreativa hjärtan blir sugna på att fixa hemma och om ni har frågor är det bara att hojta!

Med SOL/Åsa
Foton av och tillhör KYD - killingyourdarlings



Livet alias höst på instagram; killingyourdarlings





Livet rullar på och jag hinner knappt blinka! Ute förgyller livet med vackra vyer i gult och orange! Livet på instagram och dess snapshots bjuder jag på! Här får ni ett axplock!


Foton killingyourdarlings instagram 



KYD byter mail adress till;




Foto och collage killingyourdarlings 



Tävla & Vinn långhårigt fårskinn i vitt från fina Shepherd




KYD har denna vecka ett varmt och fint samarbete med Shepherd och lottar ut ett unikt isländskt långhårigt fårskinn i finaste vitt!

Shepherd of Sweden är ett svenskt företag med egen fabrik i Europa. De köper bara skinn av leverantörer som garanterar att fåren inte utsatts för mulesing. Genom egen produktion och europeiska samarbetspartners har de full kontroll över kvaliteten. Mötet mellan dess rena svenska design och ett genuint äkta hantverkskunnande resulterar i tidlöst vackra produkter. 


Oavsett trend fungerar alltid fårskinn – mattor, plädar, puffar eller kuddar. Fårskinn är i ordens verkliga betydelse klassiskt och tidlöst. Fårskinn är naturligt. Det står ovanför mode och trender. Uppskattas av såväl gammal som ung. Det är naturligt vackert och kan kombineras med alla material och färger. Det är en hel massa praktiska fördelar också: Varmt när det är kallt och svalt när det är varmt. Dessutom har fårskinnet antibakteriella egenskaper och är smutsavisande. Så att ha fårskinn i barnvagnen eller favoritfåtöljen är inte bara vackert och skönt utan även praktiskt. Smartare och skönare inredning kan du inte finna.

Kika in dess hemsida och se alla andra gosiga fällar mm -  www.shepherd.nu

Allt ni behöver göra för att delta är att skriva en motivering varför just du vill vinna i kommentarsfältet och vart i hemmet du hade velat inreda med fällen ! Ni har en vecka på er! 

Lycka till! Med sol Åsa 

Vinstvärde pris 1.195 kr


Tack alla finingar som varit med och tävlat! Vi Hade svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men efter lite övervägande så föll vinstlotten på Jasmin! 


STORT STORT grattis. Sänder dig ett mail ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 


 




Nordsjö presenterar Årets Kulör 2015 – Copper Orange




Förra veckan var det event i Göteborg där Nordsjö presenterat Årets Kulör 2015 - Copper Orange, en kulör som kombinerar lugnet i rosa med värmen i rött och orange. Var ej på plats men här nedan kommer press information jag precis fick skickat till mig om den nya kulören och fem nya trender inför 2015 från Nordsjö! 

Kika in fina VIDEO här - https://m.youtube.com/watch?v=vvRrFQ45H4M

Copper Orange kombineras perfekt med ljust rosa och neutrala lertoner eller med metalliska färger som guld och koppar. Varje år presenterar Nordsjö fem nyckeltrender i sin bok Colour Futures. Boken är en global produktion där världens främsta experter inom färg och design har samlat sina åsikter kring nästkommande års trender och kulörer. Influenser från mode, teknik, arkitektur, populärkultur och nya sociala och ekonomiska inriktningar har mynnat ut i fem trender och kulörpaletter.


– Colour Futures är ett omfattande arbete av kreativa experter från olika delar av världen. Deras åsikter i samarbete med våra designers överförs till nyckeltrender och kulörpaletter. Vi går nu mot en varmare palett som ersätter den svala blå och gröna som regerat de senaste åren, säger Per Nimér, Designchef på Nordsjö.
 
Årets Kulör 2015
Copper Orange är en varm och harmonisk kulör. Den är;

- ljusare och mer informell än rött
- rikare och mer romantisk än orange 
- Ger mer värme och lugn i jämförelse med rosa. 
- Copper Orange är lätt att matcha och kombinera med andra kulörer och material. I kombination med ljust rosa, neutrala lertoner, en glimt av klargult, krispigt vit, trä och koppar, lyser den som allra klarast.  

– Årets Kulör 2015 speglar och kompletterar de stora trenderna vi ser under nästa år. Copper Orange är storslagen i all sin enkelhet. Genom att matcha Copper Orange med andra toner av orange eller med metalliska färger som guld får man en trendig look. Den gör sig också bra med naturliga toner och passar såväl med ljusa som mörka träslag, säger Per Nimér.

Everyday+ – hitta magin i vardagen
Colour Futures bygger på fem nyckeltrender inom kulör- och inrednings design. Tillsammans bildar de ett huvudtema som i år är ”Everyday+”.  Nyckeltrenderna 2015 handlar om att hitta den underbara i det normala; magin i vardagen

– Vi lever i en tid som kräver mer omtanke för våra medmänniskor men också för vår miljö. Hållbarhet är idag ett krav snarare än en preferens och vi strävar efter äkthet och engagemang. Allt detta speglar sig i Colour Futures nyckeltrender, säger Per Nimér.
 
Nyckeltrender 2015
 
Big nature – small me
Vi lever i en tillvaro där tiden är begränsad och attityden hård. Som kontrast till detta går vi offline och möter en ny och enkel minimalism. Inredningen består bara av det vi verkligen behöver och allt som distraherar ögat skalas bort. Bjud gärna in naturen med en färgpalett som plockar upp kulörer från karg öken eller vildvuxen skog. Djupa jordtoner, ockra, sienna och bränd lera. Avskalat och naturligt.

 
Unseen spaces
Fler och fler flyttar till de stora städerna, vilket ofta leder till att vi får bo på små och trånga ytor. Genom att använda inredning och färg på ett kreativt sätt kan vi lyfta fram våra bortglömda platser. Kombinera mörkt och ljust för att skapa illusionen av en djup och vid miljö. Använd gärna en sofistikerad och mjuk färgskala med olika nyanser av blått, grått och khaki.


 
Layer + layer
Ju mer du ser dig omkring, desto mer kommer du att märka vilken flerdimensionell värld vi lever i. Aldrig förr har vi blandat stiluttryck och kombinerat trender ur det förflutna med det som är nytt, som vi gör idag. Använd hellre en klunga av flera ljusa pastelltoner, än en enda ensam kulör. Låt ditt hem få ett särskilt spännande uttryck med hjälp av olika mönster och fantasifulla färgskiftningar som överlappar varandra.



 
Him+Her
Vi eftersträvar alltid jämlikhet i våra liv. Samtidigt pågår en starkt växande trend att lyfta fram det unika och särskiljande ur både feminin och maskulin stil. Sätt en självsäker prägel på ditt hem genom att kombinera traditionellt kvinnliga kulörer; puderrosa, krämvit och plommon med maskulina toner av skiffergrå, blågrönt och khaki. Komplettera gärna med möbler och detaljer av mörkt trä för det perfekta partnerskapet av nyanser.


 
Friendly Barter
Friendly Barter handlar om att dela med sig och att återvända. Med hjälp av färg och nya kombinationer av gamla ting, kan du skapa ett helt unikt hem. Måla gärna upp stora block av harmoniserande röda färgfamiljer på väggen för att skapa spännande och oväntade effekter. Bryt av med skarpa kulörer eller möt upp med riktigt djupa toner.


Så spännande och tack Ida Nilsson på Change för pressmaterialet 

Text och foton Nordsjö 



Tips från Inredaren - Inred med volym och luftigt



Dagens inredningstips från KYD kommer här! Oftast då jag kommer hem till kunder märker jag att de gärna inreder utmed väggarna och en stor yta i mitten av rummet glöms bort! Så idag tänkte jag ge er ett knep; inred och möblera en bit ut på golvet istället och ta tillvara på rummets volym. 

Våga ex ställa soffan eller matgruppen en bit ifrån väggen/ eller helt ifrån kontakt med väggen istället för längs med. För att hålla ihop rummens olika "rum" så kan ex en matta under möblemanget som bidrar till en helhet. Att kunna röra sig bakom ex soffan är väldigt trevligt, eller varför inte placera ett sideboard bakom där du ex kan ställa chockladmuggen då du krypit upp i soffan eller ha en stor bukett med blomster samt en ljuskälla på! Ett annat tips är att Inreda med många olika varianter av textilier; Kuddar, draperier, mattor, plädar mm. De dämpar ljud och skapar en lugn och hemtrevlig känsla. Med sol Åsa 




Foton från Pinterest 



Höstens färger är överallt - inne som ute




Hösten kulörer sprakar ute som finaste fyrverkeriet! Hösten kanske känns grå ibland med se er om, se vad mycket färgupplevelser den bjuder på! Fånga in magiska påhitt, sparka i löven, plocka in inredningsdetaljer från skogen och addera in i hemmet! Ekollon, kastanjer, löv mm! Med sol Åsa 

Foton Killingyourdarlings 



Tävla & Vinn 2 bäddset från Zebra collection - Stripe /Satin





KYD älskar sovrum och mysiga stunder! Denna oas i hemmet är där vi sluter våra ögon samt öppnar dem först på dagen! Ett rum som ska andas harmoni och mjuk comfort! KYD älskar vackra mjuka lakan och för några veckor sedan kom ett paket med finaste Lakanen från Zebra Collection med brevduvan! Så otroligt sköna lakan att sova i! 

KYD har stora äran att tillsammans med just Zebra Collection lotta ut bäddset med två fina lakan! Ett i Stripe och ett i vitaste Satin. Zebra Collection bäddset är lyxigt svalt och skönt, samt en lättskött kvalité med en bra slitstyrka eftersom den är producerad utav 100 % kammad bomull i percale kvalité. Denna kvalité gör dessutom att ytan blir slät och mjuk, perfekt för lata sovrumsdagar. Stripe bäddset finns i klassiska färger, antracit, ocean och sand, vilket gör dem moderna genom all tid. 

Zebra Collection fokuserar på produkter mot sovrummet i alla dess former. De designar allt själv från Sverige med visionen att nå en bred massa. Skandinavien har sitt formspråk och appellerar oss nordbor. Vi älskar naturen, årstiderna, råheten i träets skiftningar.  Deras textilier är i ljusa och klassiska färger som lätt passar in med de möbler de gör och i många hem. Kika in deras hemsida HÄR - 
www.zebra-collection.se

Allt du behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför just du vill vinna i kommentarsfältet. Du har en vecka på dig. Lycka till! P.S Glöm ej att skriva kontaktinfo så jag lätt kan nå vinnaren.
 
-  Varför ska just du vinna dessa darlingar ! Berätta och motivera. Lycka till!

Vinstvärde 800 kr

Med solskens Värme Åsa 

Foton killingyourdarlings 


Tack alla finingar som varit med och tävlat ! Hade svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men vinstlotten föll till Julianna! 

 


STORT STORT grattis. Sänder dig ett mail! Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 



Stort GRATTIS! 






Guldfeber ihop med vitt inför vintern - ett KYD måste




Inför höstens mörker kommer jag absolut omges av guldiga detaljer! Ihop med vitt och beiget får det bli denna säsongs finaste duett sång! 

KYD 6 måsten;

- Fäll med långhårig päls från SHEPHERD OF SWEDEN i vitaste vitt.

- Kuddar med runda detaljer på! Bollar eller likt på bilden med prickar! Denna egendesign från zazzle! 

- Korgar med kuddar/ved i, denna kommer från HM home!

- Mjuka lakan att gosa in i! Detta sett från fräscha Zebra Collektion! 

- Lampor att hjärta! Dessa finingar jublar KYDs hjärta för just nu; Lindsley Adelman!

- Levande ljus i vitt och guld från VoluSpa! 

Med sol Åsa 



Julen 2014 hemma hos HM Home



Fast det råder höst på högsta volym ute så har kedjorna börjar bjuda in till jul och vinter inredningar! Jag hjärtat HM homes jul stylingar och och bjuder er på lite sneak peak bilder från just den. Klassiska färgerna rött, vitt och guld är det som gäller denna julen om vi kikar på HM homes stylingar! Med Sol Åsa 

Vackert och snyggt med guld
Värkande brunt och beiget och tomteröd! 

Foton press HM Home 




Tävla & Vinn vacker unika Pepe Heykoop Vas till höstens blomster




KYD är oerhört glad att denna vecka anordna en Tävling ihop med Customade AB (www.customade.se) och Lotta ut en valfri Pepe Heykoop Vas.

Den här vasen är inte bara snygg på ett läckert skulpturalt sätt. Varje vas är handgjord av kvinnor i Pardeshi community i Mumbai's red light distrikt som är ett av stadens allra fattigaste kvarter. 

Det är den holländska organisationen Tiny Miracles som tillsammans med formgivaren Pepe Heykoop satt upp tillverkningen där. Målet är att hjälpa fattiga människor till ett bättre liv genom att ge dem arbete med att tillverka olika designprodukter.

Heykoop's design är dessutom otroligt fiffigt uttänkt. Den har för övrigt vunnit internationellt designpris för sin innovativa form och konstruktion. 

Vasen är gjord i en speciell sorts mjukt, men ändå stadigt bestruket papper med lite läderkänsla. Den kommer platt, men med några enkla handgrepp viker du snabbt ihop den. Du kan välja hur hög du vill ha den genom att rulla ner överkanten. Vill du ha färska blommor i den stoppar du i en vanlig glasflaska eller långsmal vas. Den levereras i ett supersnyggt stort kuvert av samma läckra papper. 

Så nog måste väl det här vara den perfekta middagsgåvan eller lilla presenten att ge bort inför höstens fester, eller varför inte behålla den själv och sätta i några vackra höstblommor i! 

Design likt detta med en fin tanke  får KYDs designhjärta att bli varmt! Allt du behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför just du vill vinna i kommentarsfältet. Du har en vecka på dig. Lycka till! 
 
- Skriv en motivering varför just du skulle vilja vinna denna fina vas. 


Tack alla finingar som varit med och tävlat ! Hade svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men vinstlotten föll till Emma 


STORT STORT grattis. Sänder dig ett mail! Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 



Stort GRATTIS! 

 
Med solskensVärme Åsa




Glänsande fint inför jul med Skultuna



Det trilla in en pressrelease från Skultuna med dessa vackra julbilderDessa super fina julmobiler är designade av Objecthood, etsade ur mässingsplåt. Så fint glänsande till julen 2014 med! Jag hjärtar dem! De är Ca 9-11 cm i storlek och inspirerade av art deco-stilen på 20-talet. Med sol Åsa 



Lån av Foton med tillåtelse av Skultuna