3D skisser med solskens badrum


(null)


Ibland önskar ens kunder skisser och visualiseringar 3D ! Här är ett badrum som "badar" i solljus.  Med sol Åsa 





Klintas nya doft hjärtas i regnet


(null)

Att få vara ambassadör för Klinta är magiskt fint!
Deras nyhet Klinta Prosecco & Vanilj Doftljus skapar magisk fin doft i hela hemmet! 

Men visste ni att Klintas doftljus är inga vanliga doftljus. Ljusmassan kan nämligen också användas som massageljus. När vaxet smälter bildas en olja som kan användas till massage. Men bränner man sig inte? tänker du säkert nu. Och svaret är nej. Ljusmassan består av plantoljor och vax och blir inte lika varm som vanliga stearinljus, inte ens när ljuset är tänt. Du kan med lätthet doppa fingret i eller t o m hälla det direkt på huden samtidigt som en behaglig doft sprider sig i rummet.


- Tänd ljuset och vänta några minunter tills du fått en flytande olja på ytan. Det tar ca 10-15 minuter. 
- Doppa fingret eller om droppa direkt på huden. 
- Massera in oljan och njut av lugnet, doften och den varma massagen.

Massageljusen innehåller vegetabiliska oljor från förnyelsebara källor som består av sojavax, palmolja och rapsolja + doftparfym. 
I övrigt är de helt utan substanser som parabener, färgämnen, konserveringsmedel, sulfater eller animaliska ämnen. 
Ljusen är tillverkade inom EU och är inte testade på djur. 


Detta gillar KYD en massa! Kika in deras sortimemt HÄR!




KYD för Danska Land - vår i luften och blomster ute




KYD har fått i uppdrag att styla och produktfota för fina danska företaget Land! Land säljer planteringslådor, krukor och pallkragar att inreda uterummen med! 

(null)

Längtan till våren har inte varit såhär stor på länge! Verkar dock enligt metrologerna som om att det ska bli vinter igen! Men i mina tankar & tankarna på blommor och växter som gror. KYD hjärtar design som är unik och jag vart betagen när jag såg Land Gardens odlingslådor, fina, tidlösa, unik dansk design. 

Ett STORT plus är att de är lätta att bygga ihop. Lådorna finns i olika utföranden. Välj om du vill ha en modell med kanter som skyddar mot mördarsniglar, inbyggda sittplatser eller en flyttbar variant med hjul eller om du önskar att ha en galvaniserat eller obehandlat järn, som får en vacker patina med tiden. Odlingslådorna håller värmen bra vilket ger ett gynnsamt klimat och förlänger säsongen. 

Tycker absolut ni ska kika in dess sortiment här;

https://www.landgarden.se

(null)

Foton Åsa Gramén 






My Luxury Linen - att inreda sovrummet


(null)

Som inredare älskar jag verkligen att inreda just sovrum. Det är lite av mitt favoritrum både hemma och hos mina kunder. Att med enkla medel skapa en oas att varva ner vid och att rummet utstrålar ett lugn, trevnad och en hög myskänsla. Det är trots allt här vi laddar batterierna efter en lång dag och även det första vi ser när vi vaknar upp på morgonen.  

Tänkte ge er några tips hur jag helst inreder sovrum. Huvudrollsinnehavaren i varje sovrum är ju sängen och med hjälp av fina sängkläder, kuddar och överkast kan du addera till den ombonade känslan så mycket eller lite du vill. Jag föredrar att skapa en mjuk fluffig bädd med hög komfort.

(null)

Vita mjuka lakan med en grå fin rand. 

Inred med kuddar i olika storlekar, mjuka fina lakan, påslakan och örngott i lyxiga, sköna material och avsluta med ett snyggt överkast eller pläd.
Låt gärna alla delar av sängkläderna synas i sängen  – den "slarviga bäddning" är  båda bekväm och inbjudande trendig. 

Ang teknik så ska sovrummet helst vara helt fritt från teknik. Inte ens mobilen ska egentligen ha tillträde till sovrummet. Vill du ha ett sovrum där du kan komma till ro så ska du inte ha Tv, mobil, data  i rummet. Det är kankse svårt att undvika detta med din sömn kommer  bli desto bättre!  
Tänk på att inte övermöblera sovrummet , du behöver plats för att lätt kunna ta dig runt i rummet, blir det för trångt kan det skapa irritation.

(null)     
När man bara vill krypa ner i sängen i mjuka lakan! 

Inred även med mycket belysningen. Allmän, punkt/funktion och stämningsljus ska varje rum bestå av och framförallt sovrum. En bra riktad och skönt läsljus, funktion och allmänljus när du klär på dig under vinterhalvåret, men också mysljus när du vill varva ner på kvällen.

Neutrala färger som grått, vitt och natur ger ett lugnt intryck. Bädda sängen med vitt sänglinne à la hotellsvit. En enfärgad heltäckande matta, stoppad sänggavel och långa gardinlängder, hjälper till att dämpa ljud. Symmetri förstärker en harmonisk känsla, sängbord och lampor på var sida om sängen. Man kan förstärka det symmetriska med jämnt antal kuddar i sängen.

Ang material inreder jag gärna sovrummet med vita mjuka lakan och just varumärket My Luxury Linen har dessa magiska lakan!  Vita mjuka och drömmande fina att sova i! Nästan så att man ej vill kliva upp på morgonen! 
Kika in deras fina sortiment MY LUXURY LINEN

Just nu får även just mina följare 20% rabatt på order från dem! Ange koden KYD20! 
Jag hoppas ni fick lite tips på hur ni ska inreda sovrummet! Men utgå från hög komfort och att det ska va mysigt! Man behöver ej SOVA för att DRÖMMA! Med sol Åsa 

Inlägget för och i samarbete med My luxury Linen.

Foto och styling KYD 





The Design Cover - fin detalj i badrummet


(null)

Att ingen tänkt på det tidigare. En detalj i badrummet som fått möjlighet till en helt ny look! 

The Design Cover levererar snygga, välsydda fodral i olika storlekar. Tyget är vattenavvisande linne som funkar perfekt i ett badrum. Du kan välja mellan färgerna ljus- och mörkgrå men också den mindre storleken 75 ml och den större 100 ml. Passar till alla vanliga tandkrämstuber med en kork som du viker upp, inte en kork som du skruvar upp. Priset ligger på 150 kr resp. 200 kr.


Med sol Åsa




The Salt Penguin - när det blir extra roligt att salta livet


(null)

Något fint har fått flytta in, underbara charmiga saltkvarnet The Salt Penguin som designades av dansken J.J. Christoferson för Spring Copenhagen. Tillverkad i finaste valnöt och lönn som skapar en varm känsla. Den lilla trevliga pingvinen passar sig bra var som helst i köket samt på middagsbordet men även på fönsterkarmen eller i bokhyllan

(null)

Komplettera även med pepparkvarnen som är en passande fågel och gör ett utmärkt par på bordet. Omtyckt som bröllopspresent samt att den lekfulla designen gör att barn uppskattar den väldigt mycket.   Finns att köpa hosHappy Living


Med Sol Åsa

Foto för och i samarbete med Happy Living 





Just ”löv” it - Koziols Organic fina blad



(null)

Fina Koziols Organic blad skyddar drycken från insekter när den serveras utomhus. Kan även användas som en fin liten dessertskål/tallrik att ha snacks på! Se bara så fina de är! 


(null)


KYD har fått äran att styla och fota i uppdrag från Happynest och Happy Living att fota dessa darlingar! 

Såhär fint kan de små bladen va på matbordet !

Kika in dem på Happy Living! 


(null)

Med sol Åsa  Foto & styling KYD




Kundcase - Hall med en naturell look


(null)

Hallen är ett rum som får oförtjänt lite uppmärksamhet, trots att det är det första man möts av när man stiger in i ett hem, så det känns extra kul att bli anlitad att fixa kundhems hall.  


Med en förvaring av skor, lägga nycklar, spegel, detaljer som hängare och golv i fin kalk! En palett med en naturell palett och ljussättning i olika nivåer!


Här kommer Sneakpeak på del av förslaget!

Med Sol Åsa 


Collage av KYD 




Blooc - ett koncept som faller fint i smaken


(null)

Enda sen jag var inne i ett Bloochus för några år sedan så har jag gillat deras koncept av husbygge och deras hus känns igenomtänkta och unika!

Tidlöst och modernt på samma gång! Deras nya hus med detta ljusa kök får mitt hjärta att jubla! Så fint i beiget med ljusa träslag och marmor som bryter och skapar en dynamik.  Väldigt fint! Kika in deras hemsida HÄR ! Tummen upp! Med Sol Åsa 

(null)

Foton lånade av Blooc -  länk
 






”Golvad” av så fint material - Design By Cement


(null)

Måndag och redo för kommande kundcase & då väljer KYD inredningsbetong från varumärket Design By Cement som kommer från Sagoön Gotland!


Jag älskar denna fina tidlösa material som ger en bra bas av kunds kommande hall! Hållbart och ändå en mjuk fin känsla!! Kika in dess hemsida HÄR 



(null)


Foto killing your darlings 



Rapport från Sthlm Furniture Fair 2019 för Solhem Inredning


(null)


Världens största mässa för skandinavisk möbel och ljusdesign gick av stapeln i dagarna, Stockholm Furniture & Light Fair,  Under Mässan får man ta del av fyllda montrar med de senaste inom inredning och belysning för både hem och offentlig miljö. Här visas nya produkter, material, ny kunskap, nya trender. KYD har satt ihop en liten rapport på vad mässan bjöd på och vad man kan se i trenderna inom möbler ihop med Solhem Inredning! Önskar er en trevlig läsning. 


Stockholm Furniture Fair - är en av de mest betydelsefulla möbelmässorna att inleda året med. Här samlas folk från alla världens hörn för att ta del av och visa upp årets nyheter inom möbeldesign och jag tycker ofta Möbelmässan har en fin övergripande tänk på vad vi kommer få se här framöver! Jag tycker att årets mässa var en av de stilsäkraste och finaste mässorna på väldigt länge! Fina kulörpalett och  monokromt formspråk där miljötänket kommer i fokus, precis som det ska va då vi pratar inredning! Vi måste mer och mer se till att ta hand om vår planet och vi som jobbar med inredning har ett stort ansvar i vårt jobb med det! 


Här är några punkter på vad vi fick se; 


• "Att stå pall" - den fina möbeln pallen fick man verkligen se många utav i olika utförande! En möbel som aldrig blir fel! Allt ifrån stapelbara pallar till större pallar/sittpuffar som får blickfång i ett hem! Fint och något vi alla kan ha hemma mer än bara en! Gillar väldigt mycket   Pallen Anyone 


(null)

"Pallar" ej va men oj va fina dessa var. 

• Årets Kulörer på mässan gav oss en palett av varma matta jordiga toner som skapade en skön atmosfär i mässhallarna! Det vita och det gråa som tidigare präglat grunden i de senaste mässutställningarna har bytts ut och nu ser vi varma aprikosa toner, brunt , beiga , röda och blåa fina behagliga kulörer. I fina Astrids monter gav de oss ett vårlig och varm känsla med sköna textilier längst väggen i en gul,rosa,beige,röd skala. 

(null)
I år utgår basen i inredningen i beiget, mjukt aprikost och ljusbrunt.  Vi ser även de gulröda nyanserna . Dessa skapar en varm ombonad värme som kombineras fint i miljöer med mörkare detaljer. 
 
• På mässan fick man även se många mjuka runda möbler i form av speglar och bord.  Även stolarna har ett mjukt formspråk och textilierna går i fint böljade fall! Runda vaser med blomster i med knoppande kvistar passar så fint in i den avskalade Skandinaviska naturella looken som även går i hand i hand med den Japanska stilen som vi är på G med dess enkla/tidlösa formspråk! Fint och gav mkt vårlig känsla i kroppen!
Kika in detta runda soffbord. 

(null)
Runda möbler, ljust trä och blomstrande kvistar. 

• Att mixa den jordiga fina kulörbasen i hemmet Med detlajer såsom mörkt brunt eller svart. Jag älskar då det svarta får skapa pricken över i:et i ex ett stilleben! Danska Ferm Living fina nya kollektion med svarta lampor, hängare , stolar, vattenkanna tilltala mig mycket! 

(null)
Ihop med natur blir svarta detaljer pricken över iet.

• Belysningen, oj va fina nyheter det var på mässan! Jag blir så lycklig att se alla dessa "lysande" finingar till lampor! Runda, vita, frostade lampor, stora och små - som pärlor som skapar bra stämningsljus. Mattsvarta som skapar dynamiken i inredningen!  En av Mina favoriter var Danska Nuura! Så mkt fint och deras monter gav en fin känsla av vad som kommer framöver.  Denna Line One från Norr11 är så fin! 

(null)

"Lysande" design med ett mjukt formspråk. 

• Miljötänk och när den mjuka världen får fokus på sig! På mässan fick vi besökare även se många fina nya mattor som jag vill inreda! I den mer kalla värld som vi lever i så blir det extra fint att omges av mjuka material och mattorna får mer fokus som jag nämt tidigare inlägg här på bloggen!!

Även miljön och olika nya produktmaterial testat fram! Gillar mkt denna pall som fanns i utställningen GreenHouse. Greenhouse är mässans populära avdelning där oetablerade formgivare och designskolor har en fin möjlighet att visa upp sina prototyper för branschens viktigaste producenter, journalister och fackbesökare från hela världen. Många av dagens ledande designers fick sitt genombrott i Greenhouse och många unga designers har också fått sina produkter i produktion, tack vare deras medverkan här! Så himla kul att se och få en tjuvkika på kommande trender!!

(null)

Efter en underbar dag med Linda, Anna och Viktor så känner jag nu för att hoppa in i KYD bubblan och inreda till mina kunder med massa ny inspiration!!
Med sol Åsa

Foton och text Åsa Gramén 
Inlägget är för och ihop med Solhem Inredning   







Vårliga ljusa detaljer smyger in i hemmet


(null)

~ Ljusa detaljer och vårliga känslor hemma! Möbelmässan gav en massa vårliga känslor så nu längtar jag väldigt mkt efter att vakna till fågelkvitter, ha små kvistar med knoppar som ska blomma till och ljusa mjuka varma kulörer och solkatter som kommer in genom fönstret! Med sol Åsa 




Så kul att se hur kunderna bor i inredningen


(null)

Det är så kul att se ens tidigare kunder bor och lever i inredningen som man tagit fram! I detta rum bor lilla Melissa och det känns extra kul att se hur hennes växasäng blivit större (två år sedan KYD gjorde detta case! ) Tips är att Inreda med tapeter som ger en harmonisk känsla till dem små, en sober men lekfull tapet som håller i tiden! Tack för bilden rara Josefine. Med Sol Åsa 




Klintas tvål både i badrummet och köket


(null)

Doften av Klintas handtvål – Bubbel & Rosa Grapefrukt Handtvål är en fröjd att tvätta händerna med! Som alla produkter från Klinta har tvålen producerats med stor omtanke om miljö, etik och hög kvalitet. Tvålen är handgjord, doftar gudomligt och gör rent händerna på djupet. En njutning som får en att vilja tvätta händerna flera ggr om dagen.
Kika in Klintas sortiment på denna Sida! 
Med sol Åsa 



Styling och Produktfotograferingsjobb för Yvelis



(null)

KYD har tagit fram styling, produkfoton och layout till fina svenska varumärket Yvelis @yvelis.se ! Underbara doftljus från fina Roslagen! Fick fria tyglar men valde även att utgå från olika ledord och känslor likt; ~ Nordiskt, ~ Värme, ~ Mysigt, ~ Tidlöst, ~ gediget hantverk! Jag hoppas ni känner de orden i fotona! Med Sol & Värme Åsa


(null)

Foton i uppdrag av Yvelis







Magiskt hemma i Sthlm - sagoland


(null)

Japp Kung Bore hörde min önskning om snö hemma med, saknade så snön förra veckan efter Sälen! Men se va magisk morgonrundan igår var!
Älskar snö, älskar vintern! Med Sol Åsa 




I vår inreder jag med mint och rosa i natur palett


(null)





Beiga varma torktumlade handdukar från Maison Fortunee


(null)

Jag älskar tystnaden ute då Kung Bore gett oss snö i mängder igen och morgonen startar med dusch och varma torktumlade handdukar i mjukaste beiget att krypa in i innan heldag ute. 

Maison Fortunee är först i Sverige med en unik tillverkningsmetod, där luft sprutas in mellan bomullsfibrerna. Det skapar mikrohål i garnet – hemligheten bakom en osannolikt mjuk men samtidigt absorberande handduk. För att kunna hålla mycket luft är våra bomullsfibrer dessutom extra långa. Detta gillas mycket!  De är så mjuka och gosiga mot kroppen!  Köp några du med vetja! Kika in deras hemsida i länken nedan! Med värme Åsa 

Inlägget för Maison Fortunee