Barnrum - ett rum med lekfullhet, charm och kärlek




Just idag så längtar jag efter min bästa vän och hennes gravida mage. Snart kommer det komma en mini krabat till världen och ska bli så skoj att få ge denna en massa kärlek. 
Surfade runt för att köpa en viss present och hamnade på en sida med massa roliga barnrum och bjuder er på två av mina favoriter.Gillar känslan i inredningen och i bilderna en massa. Man vill bara stanna upp och rita med skolkrita på väggen och sätta sig på golvet och krama de små fåren/lammen.
Kramar Åsa



En vas av trasmattor - då idéerna blommar..




Det är ren fröjd att skapa! Men jag måste erkänna att inspirationen kommer när
det kommer. Det går ju inte liksom tvina fram idér utan man får ta vara på när det där "ahaa"
dyker upp! Så funkar det för mig iallafall ;) Fick en idé att vrida trasmatta remsor runt
en vanlig blomvas.  Så tror att jag ska försöka ge mig på att göra nått i stil med detta! Kram Åsa



Habitat bjuder på fina karameller till sommaren 2011




, de ljusa nätterna är här, solen är här igen. Vad sägs om lite vår och sommarinspiration.Min fina vän Helene arbetar på det engelska inredningsvarohuset Habitat och idag då jag kom att tänka på henne så kikade jag in företagets nyheter och hitta dessa bilder. Vad sägs om lite medelhavsinspirerad ögongodis av Habitat senaste och bestämt färgglada, erbjudanden. Det livliga och lekfulla färger och retro styling är tillräckligt för att dra även de ivrigaste av vinterns fans runt till optimistiska läckerheter av den brittiska våren och är en annan ursäkt för att fördriva tankarna till drömmar av stränder, festivaler, cider och solbränna. Njut Over and out/Åsa




Hotell i hjärtat av Wien - 25 hours Hotel




Den 25 hours Hotel Wien ligger i Wiens 7: e distrikt, hem till shopping kvartal Neubaugasse, den Museumsquartier, och hjärtat av Wiens unga, liberala, kreativa scenen. Hotellet skapar en fantastisk värld av cirkus, skådespel och extravagans, med bara en touch av galenskap-speglar själva staden. För Christoph Hoffmann, VD för 25hours Hotel är ett uttryck för företagets filosofi. Varje hotell Designen är inspirerad av sitt läge, vilket alla är ekologiskt särskiljningsförmåga.Hotellet presenterar i två faser: under våren 2011, 34 sviter alla har ett pentry, kassaskåp, minibar och state-of-the-art teknik kommer till liv. Ihop dem kommer att bli en lobby lounge / bar, och terrass taket däck Högt ovanför Wiens hustak. Under hösten 2012 kommer 187 rum läggas till, utöver hälso-och träningsanläggningar, mötes-och mötesrum, en sommarträdgård och en restaurang med en terrass som vetter Weghuberpark.
I samarbete med BWM och inredningsarkitekt Armin Fischer, 25hours kreativt team återigen vände sin fantasi lös för att skapa en vild, fantasifulla estetik som blandar antikviteter och skräddarsydda behandlingar vägg med minnessaker av stadens tre fasta cirkus byggnader, samt som Elisabeth (Sissi), kejsarinna av Österrike egen cirkus inom Wiens ridskola.



Vilket koncept och jag diggar det en massa. Precis såhär ska ett hotell vara med en röd tråd genom hela konceptet.
Japp hit vill jag checka in och ta del av inredningen som skapats, ta en tur ut på stan och kolla fina byggnader, besöka den berömda spanska ridskolan och deras prisbelönta Lippizanhingstar  och sen ta ett bad på hotellet innan man avnjuter en middag ute på terassen. Någon som vill med. Med Sol/ Åsa KIka in här sidan
 




Gul inspiration denna onsdag - med solen i ögonen




Jag verkligen älskar detaljer! Alla dessa små saker som glimtar här och där.
Hjärtat klappar lite extra
just nu för trädetaljer, rotting, brunt läder och gulddetaljer. En djurtrofé är på önskelistan den hade
passat fint. Nu skall Du, fina läsare ha en riktigt härrrlig dag! Gör något Du tycker om, ta hand om Dig själv!
Vi ses, vänner!



Låt ditt barn eller du själv lätt bestíga ett berg....



Som ordspråket säger
, "If the baby won't come to the mountain, the mountain will come to the baby".". Av iETS i Die Aard. Kebnekaise vårt högsta berg på (2014 m). Varför inte ha det hemma och låta den agera sittpuff på ditt golv. Jag diggar den en massa.

Design: Little Red Stuga Designstudio



Vår är att längta till något man minns.




Idag då det snöar igen så längtar jag till den årstid då mitt hjärta slår snabbast för; Våren. Delar med mig av lite foton från förra våren och en öde strand innan sommarens badgäster kom.
Kramar Åsa




BOHEMIAN CHIC, OFF-STUREPLAN - STORY HOTEL



Om jag skulle vara gäst i min egen hemstad Sthlm och skulle spendera en helg i stan skulle jag direkt checka in på Hotell Story. Det ligger lugnt men ändå mycket nära allt en hotellgäst behöver och är otroligt charmigt.

Inspirationen kommer från nötta gamla New York-restauranger och bohemiska Paris-hotell. Tanken med Story Hotel är att det ska ligga i en lite lugnare del av stan, men fortfarande mitt i city, och då finns det få adresser som passar bättre än på början av Riddargatan. Man har skapat ett annorlunda koncept med en urban och personlig känsla genom att inreda med en kombination av modernt och vintage. Det är Koncept Sthlm som designat hotellet och huvudarkitekt har Daniel Wengelin varit. Tidigare har Koncept Sthlm ritat bland annat Scandic Anglais, Riche och butiker för Acne, Tiger och Boomerang. Man har bibehållit fastighetens historia med musik och konst genom att spara gamla inredningsdetaljer.
Vid gatuplan finns Story Restaurant och Story Bar med egen ingång som drivs av Meshmesh Nildalen. I restaurangen finns plats för nästan 90 personer. De serverar blandade moderna små- och mellanrätter. Story Bar kommer på dagarna att vara ett lunchcafé som serverar hälsosam mat, gjord på ekologiska råvaror. Under kvällen kommer den övergå till bar med jazzkänsla som är perfekt att spendera sin after work på eller ta en drink efter middagen. På helgerna spelar dj:er. Här finns också en innergård där det kommer finnas en till bar under sommarhalvåret.Vad som också är kul är att Story Hotel har en liten klädbutik. Här hittar du noggrant utvalda kvalitetsmärken från Milano och New York som du inte hittar någon annanstans i Sverige i dagsläget. Butiken är främst inriktad till kräsna kvinnor men det finns även en hel del unisexaccessoarer.STORY är personligt inrett med både humor och själ. Med Sol/Åsa
 




Mimmi Staaf - vilken ha begär hon skapar....



Nu ber jag om ursäkt i förväg för det här blogginlägget. För jag kommer antagligen skapa ett stort Ha-begär med stora bokstäver hos er nu, och dessa godingar finns inte ens att få tag på.
Det är såklart Mimmi's fina saker jag pratar om. Hon utbildar sig till tapetserare och hittar små gamla fina möbler som hon sätter sin egen prägel på och säljer. Och såklart är ju nedanstående inte till försäljning längre. MEN! Misströsta inte, hon verkar kunna göra fler på beställning och har man hennes fingertoppskänsla kan man nog göra en hemmets stolthet av en rostig spik.



Helg med massa vårkänslor och blomknoppar...



Helgen står framför oss. Underbara fredag och idag åkte långklänningen, vårskorna, solglasögonen på.
I helgen sker massa skojigheter hemma i stan. Ska träffa massa trevligt folk och njuta av sol, hav mm.
Det ska även hinnas med en titt på sthlms mässan och Nordiska Trädgårdar.
Hoppas få massa inspiration och känna ännu mer sommar och vårkänslor.
Önskar er alla en kalasfredag och helg.
Kramar Åsa



kYD SKISSADE FRAM FÖRSLAG PÅ HOTELLRUM



Kyd tog sig ann och hjälpte att designa/visualisera upp hotellrum till Inredningsäljaren/inredaren Agnetha.
Riktlinjer och rumskiss hade vi att utgå från.
Tanke & Idé - Skapa en modern och rolig design på rum där hotellgästen/erna ska bli inspirerad och känna sig hemma. Val av trämaterial blev ek på golv och vägg. Tapet med husmönster tapetserades på väggarna- För att variera de olika rummen så togs olika kulörer fram till dvarje rum. 
I rummet ovan valde vi att ha orange som accentfärg men i det andra fanns kulörer som  turkost, rosa, mintgrönt mm. Golvet valde vi att ha en koskinnsmatta och klocka, lampor kom från Ikea och Kartell.
Med Sol/KYD



Under bar himmel en bok med smart titel...



Lagom till trädgårdssäsongen och det nu så lockande terrasslivet har Ulrika Grönlund kommit ut med en ny bok Under Bar Himmel. Terrassinspiration från 16 olika vardagsrum i trädgården. Massor av bra idéer och kul inspiration för att själv lyckas med sin terrass. Ulrika har tidigare gett ut boken Kreativa Kvadratmeter. I helgen ska jag på trädgårdsmässan med min mamma som älskar att pyssla i deras uterum/trädgård. Ska nog köpa denna bok till henne då om man kan.
Våren är verkligen här nu och det spritter i benen och pirrar i magen.
Me like. Ha en mysig dag ute.Kram Åsa




Grönt ja visst är det skönt.....




Det är ju rätt långt till påsk men här kommer ändå ett litet tips på en vårfin påskdukning i grönt. Härligt med en speciell färg som genomsyrar hela tänket. Dekorera med gröna kvistar och vårlökar, matcha med skålar och vaser i grönt. Har man inte gröna servetter kan man sätta ett grönt band runt vita. Enkelt och snyggt!




Wow, vilken lampa! Me like Me like





Du hittar den hos Casanova




Provence i södra Frankrike ínspirerar denna dag




Det är härligt att låta sig inspireras av utländska hem, det blir annars så likriktat svenskt allting. Det här huset i Provence i södra Frankrike och har den franska ganska typiska ljusa greige putsen både på väggar och golv som matchar perfekt med deras klassiska stenväggar. Att inredningen sen går i vitt, naturfärg och trä gör att det blir ett väldigt jordnära och harmoniskt intryck. Kul att de blandat ruffa trämöbler med moderna lite mer 'snygga".
Tjing och ha en fin måndag.




Vårspring och pirr i kroppen - dax att inreda uterum



Vill du få lite vårkänsla i hemmet - en enkel blomma kan göra mycket.Jag fortsätter  att frossa i vårbilder och hoppas få köpa hem växter i vårens tecken snart. Efter denna magiska dag ute på Dalarö och med solen i ögonen och havets ljud så har jag ett pirr i magen. Våren har kommit till oss och som jag längtat.
Ha en mysig kväll. Kram Åsa



Drömmer mig bort till sommarhus...


I väntan på beslut om var den gemensamma semestern ska spenderas härnäst i sommar så drömmer jag mig bort till ett Gotländskt sommarhus. Om vi hade ett eget ställe att fly till de dagar då innerstan känns obarmhärigt och outhärdligt varm så skulle jag vilja inreda den tillflyktsorten i stil med detta. Oavsett var det huset låg. Hoppas ni får en riktigt superdag! Over and out!!!!!



Apa Kay Bojesen - Tänk om jag hade en liten liten apa.....


Tänk om jag hade en liten, liten apa umpa umpa faleralela tänk vad folket skulle stå och gapa umpa umpa faleralela
inte åt mig men åt min lilla apa umpa, inte åt mig men åt min lilla apa umpa....
Skandinaviska designklassiker för stora och små barn Danska handgjorda djur formgivna av Kay Bojesen på 1950-talet Apa handtillverkad i teak och limbaträ höjd 20 cm eller 60 cm. Ja tänk om jag hade denna lilla apa då skulle folk stå och gapa;)



Rött är verkligen sött.....


Rött är den mest känslosamt intensiva färgen och färgen rött har visat sig stimulera andning och puls. Den röda färgen är allt annat än neutral och drar till sig uppmärksamhet.Jag diggar verkligen de olika röda dekorerna på Hotell Sign i Sthlm. De har tagit vara på den där fina färgen och inrett lounge och hotellrum.
Me like.



Life and Work av Malene Birger


Boken Life and Work av modeskaparen Malene Birger sägs vara riktigt ögongodis för oss inredningsintresserade. Själv är jag tidningsnarkoman och köper sällan böcker men denna känns värd varenda krona. Jag skulle gärna ha en i min ägo o bläddra i när inspirationen tryter och låta den ligga framme på TV-bänken eller vardagsrumsbordet som ett stilleben fylld med inspiration. Priset är på 627kr.
Kramar Åsa



Lampor, belysning och design - Collage till Millan


Lampor, belysning och design. Ja det är mycket man vill ska gå ihop då man ska köpa en lampa för lite mer pengar. Min vän Millan behövde  lite ideér på lampa i deras vardagsrum och vips så satt jag och googla på lampor och satte ihop detta kollage till henne. Jag gillar alla på sina olika sätt såsom jag gillar personer via deras olika personligheter. De första lamporna i gult, vitt och rött skulle passa såbra i min väns hem. Lilla MY inspirerade
lampan har en charm, svarta och industrilampan har jag varit såld på länge och om man vill skoja till det så kan man investera i lampan med fåglarna. Om man inte kan ha riktiga i fågelbur och utan massa oljudså passar denna perfekt.
Kram Åsa



Popkonst i engagerande butikskoncept - me like


Den andra öppna butiken i en serie av
gemenskap fokuserade butiker från Tyska
Telekom är denna i en lång rad av engagerande
butikskoncept. Som bekräftar att meningsfulla upplevelser för kunder
är absolut rätt i detaljhandeln.
Med begreppet i butiken som ateljé - "en plats för konst, gemenskap,
utbyte och experiment" - sträva efter att skapa unika miljöer
för alla sina butiker baserat på deras platser, var den första i
Berlin påverkas starkt av gatukonst, medan detta Köln baserade
butik har erbjudit en nick till stadens Ludwig Museum - grundades av
Peter och Irene Ludwig, som sätter ihop den största samlingen
popkonsten utanför USA. Med dess avgjort popkonst
inspirerad inredning. är förekomsten av konst starkt sammankopplade av interiörerna, med butikens galleriväggen visar nya
verk från olika konstnärer varannan månad, och bockar,
spännram och dukar används som enheter produkt display .
Den andra öppna butiken i en serie avgemenskap fokuserade butiker från Tyska
Telekom är denna i en lång rad av engagerande butikskoncept. Som bekräftar att meningsfulla upplevelser för kunder  är absolut rätt i detaljhandeln.  Med begreppet i butiken som ateljé - "en plats för konst, gemenskap,
utbyte och experiment" - sträva efter att skapa unika miljöer  för alla sina butiker baserat på deras platser, var den första i Berlin påverkas starkt av gatukonst, medan detta Köln baserade
butik har erbjudit en nick till stadens Ludwig Museum - grundades av  Peter och Irene Ludwig, som sätter ihop den största samlingen popkonsten utanför USA. Med dess avgjort popkonst
inspirerad inredning. är förekomsten av konst starkt sammankopplade av interiörerna, med butikens galleriväggen visar nya verk från olika konstnärer varannan månad, och bockar,  spännram och dukar används som enheter produkt display. Underbart och fint på samma gånfg. Min köplust skulle gå på högvarv i denna butik.
Kram Åsa



INREDA TRE FRAMTIDA KONFERENSRUM - tredje RUMMET


Uppdrag att ta fram tre förslag på framtida konferensrum till Design Mäklarna kunder.
Visade för några veckor första och ansea förslaget på konferensrum och här kommer det sista och tredje
Tema och Ide vart Miljömedvetenhet och öppenhet. KYD fick endast använda mig av deras samarbetspartner och leverantörer. I detta rum anväde vi oss av produkter från Ogeborg.
Ullmattor mm och material som är miljöstämplade samt återvinningsbara valde vi att lyfta fram i detta rum. Även att ha transparanta väggar med insyn från insidan och ut men inte tvärtom valde vi att ta fram.
Med Sol/KYD

.



Industrilampor charmerar mig en massa just nu




Nu har jag blivit såld på denna fina gamla industrilampa. Tänk er ett stort ljust vardagsrum med ett brädgolv, som på bilden, och den här snyggingen hängande i taket. Jag älskar att inreda med möbler och ting som har en historia, blandat med alldeles nya möbler. Industrilampor, gamla sin nya, är högaktuella i vårens inredning. Nu köper man ju inte en lampa för en vår. De håller i längden också, så klart!
Y




Help Japan - mina tankar och hjärta är hos er just nu.




Jag känner mig alltid
hjälplös när katastrofer som detta händer, är det bara tur att vi är där vi är just nu när det händer. Mina tankar finns i Japan idag, med alla de människor som lider otroligt över all förlust och alla de med nära och kära att oroa sig för.



Färgglad vår på Åhléns - dax att inreda med pasteller


Fågelkvitter, picnicktime, spring i benen, vita tygskor, solglasögon, knoppar, vitsipppor, ljusa kvällar,  ja listan kan göras lång av allt det underbara på våren. Nu har Åhlens vårkollektion kommit i butik och jag skuttar gärna och köper hem ett par mysiga filtar och kuddar i sköna pastellfärger.
Se bilderna ovan på några av deras mysiga vårkollektion.
Med Vår/ Åsa



Din personliga världskarta, kunskap & snyggt hemma


Vill du få bättre grepp om världen. geografi och var aktuella händelser
äger rum. Lite vardagspedagogik och geografi.
I stället för att gå till kartbutiken sätt dig framför datorn och
gör din egen världskarta. Markera de länder som just nu betyder
något för dig eller där du varit.
Kanske finns det fler än jag som vill få grepp om vår komplexa värld. Så beställ din egendesignade speciella karta idag.
En karta centralt placerad i hemmet som man tittar på varje dag och
lär sig några nya länder och huvudstäder varje vecka…
eller håller drömmar om framtida resmål vid liv…
Vill du få bättre grepp om världen. geografi och var aktuella händelser
äger rum. Lite vardagspedagogik och geografi. I stället för att gå till kartbutiken sätt dig framför datorn och  gör din egen världskarta. Markera de länder som just nu betyder  något för dig eller där du varit.
Kanske finns det fler än jag som vill få grepp om vår komplexa värld. Så beställ din egendesignade speciella karta idag. En karta centralt placerad i hemmet som man tittar på varje dag och
lär sig några nya länder och huvudstäder varje vecka…  eller håller drömmar om framtida resmål vid liv…



Come and Draw, av Tian Tang – en riktig eye catche


När jag besökte möbelmässan i Stockholm i februari i år
så är det som vanligt roligt att besöka Green House, där den
oetablerade designscenen och skolorna håller till.
Jag fastnade direkt vid HDK:s monter där temat var lek, och vid det
färgglada ritbordet, Come and Draw, av Tian Tang – en riktig eye catcher,
så enkelt och självklart. Come and Draw är ett ritbort
bestående av en bunt med runda pappersark,
trädda som knäckebröd på en träsockel med en rundstav
i mitten som håller arken på plats. Hur underbart är det inte
för barnen att bara rita, utan en massa förberedelser med att
ta fram papper och pennor. Med Come and Draw kan barnen
börja rita direkt! Jättefin design och jag älskar då det ska vara lekfullt
och enkelt för barnen, skaparlusten att kladda och rita en massa
kan ju öka om man tillåter dem rita hur ofta de vill och se sen
vilket konstvärk bordet kommer vara för deras framtid.
Tummen upp på grym design.
När jag besökte möbelmässan i Stockholm i februari i år  så är det som vanligt roligt att besöka Green House, där den oetablerade designscenen och skolorna håller till.  Jag fastnade direkt vid HDK:s monter där temat var lek, och vid det färgglada ritbordet, Come and Draw, av Tian Tang – en riktig eye catcher,
så enkelt och självklart. Come and Draw är ett ritbort  bestående av en bunt med runda pappersark,
trädda som knäckebröd på en träsockel med en rundstav i mitten som håller arken på plats. Hur underbart är det inte  för barnen att bara rita, utan en massa förberedelser med att  ta fram papper och pennor. Med Come and Draw kan barnen börja rita direkt! Jättefin design och jag älskar då det ska vara lekfullt
och enkelt för barnen. Skaparlusten att kladda och rita en massa kan ju öka om man tillåter dem rita hur ofta de vill och se sen vilket konstverk bordet kommer vara i deras framtid.
Tummen upp på grym design.
Kram Åsa



Fantastisk go miljö och atmosfär alá Göteborg


Bjuder på en av mina favorit ställen i stan och ett ställe jag gärna besöker då saknaden och längtan till underbara staden Göteborg slår lite extra i hjärtat.
Precis som i Göteborg kan du ta dig hit med båt eller spårvagn. Och visst är stämningen go. Minst sagt. På Göteborg går det lika bra att svalka sig med en kall öl i sommarsolen vid bryggan, som att avnjuta en mustig viltgryta i höstmörkret på den inglasade verandan.
Restaurang Göteborg ligger med sitt sjönära läge på en brygga längst upp i Sickla kanal på en underbar plats. Hit kan du ta dig med både båt och spårvagn, precis som i Göteborg. Här sitter du med fördel ute i solnedgången och dricker gott och äter färska räkor och andra sommarrätter. Det är livligt och en gästvänlig stämning.
Göteborg har verkligen lyckat bygga upp en fantastikst skön miljö och atmosfär. Under vintern är det öppna brasor och varm choklad som lockar och det höjer mysfaktorn ordentligt. Sommartid däremot sitter du ute och brasan har bytts ut mot flytvästar, metspön och allt som hör sommare till.
Extra kul att de har ett 031- nummer fast de ligger i Stockholm.
Med sol/ Åsa
Bjuder på en av mina favorit ställen i stan och ett ställe jag gärna besöker då saknaden och längtan till underbara staden Göteborg slår lite extra i hjärtat. Precis som i Göteborg kan du ta dig hit med båt eller spårvagn. Och visst är stämningen go. Minst sagt. På Göteborg går det lika bra att svalka sig med en kall öl i sommarsolen vid bryggan, som att avnjuta en mustig viltgryta i höstmörkret på den inglasade verandan.
Restaurang Göteborg ligger med sitt sjönära läge på en brygga längst upp i Sickla kanal på en underbar plats. Hit kan du ta dig med både båt och spårvagn, precis som i Göteborg. Här sitter du med fördel ute i solnedgången och dricker gott och äter färska räkor och andra sommarrätter. Det är livligt och en gästvänlig stämning.
Göteborg har verkligen lyckat bygga upp en fantastikst skön miljö och atmosfär. Under vintern är det öppna brasor och varm choklad som lockar och det höjer mysfaktorn ordentligt. Sommartid däremot sitter du ute och brasan har bytts ut mot flytvästar, metspön och allt som hör sommare till. Extra kul att de har ett 031- nummer fast de ligger i Stockholm.
Med sol/ Åsa



Underbara Illustrationer som snart är mina....


Jag har fastnat för dessa cutie illustrationer. Jag kikat på den här många gånger men det var inte förrän jag såg några vykort som jag föll på riktigt. De är så enkla och söta och gör den sådant intryck. Å det rycker i vill-ha nerven just nu! Dags att trycka hem dem tycker jag:) Får bli tisdagens köp för mig.
Kramar i solen /Åsa



Den charmiga oordningen & stöket KYD gillar


Nederländska VT H visar att det finns många sätt att inreda arbetsplatser och förvaring smakfullt. De har här valt att komponera med en bas av grått, vitt och svart. Få av oss har en sådan sparsmakad färgskala - vitt i all ära men vi behöver mer färger periodvis eller för att stimulera sinnena. Det där lite halvstökiga intrycket som
ändå känna rent, snyggt och charmigt.
Tjingeling/Kyd



INREDA TRE FRAMTIDA KONFERENSRUM - Andra RUMMET


Uppdrag att ta fram tre förslag på framtida konferensrum till Design Mäklarna kunder.
Visade för några veckor första förslaget på konferensrum och här kommer det andra.
Tema och Ide var Ergenomi och stilrent. KYD fick endast använda mig av deras samarbetspartner och leverantörer.
I detta rum blev det Horreds och Officeline.  KYD skapa ett rum med människokroppen i fokus. Stolar som anpassar sig efter kroppen och ger bästa ergonomi. Ljudabsorberande plattor på väggarna som tar bort oljud och bord som är höj och sänkbara så man kan variera sig att stå och sitta under mötet, som är det bästa för kroppen.
Med sol/ Kyd



Kreeativ miljö som denna tackar man gärna Ja till.



Spansk arkitektur i Madrid, har Selgas Cano skapat sina egna kontorslokaler som ger fri utsikt över sin skogomgivningen genom en kontinuerlig vägg av fönster. Fönsterluckorna över de tydliga tak är skjutbara och möjliggörnaturligt ljus strömma in iutrymmet.Tak är både låga och höga, beroende indragning av taket och på vilken delavrummet du befinner dig i. Inne på kontoret är den linjära flyter utrymme allt på en enda nivå. Det är minimal,ochalla arbetsytor är placerade på ett sådant sätt som gör det möjligt för material för att vara extremt lättillgänglig.Det finns en harmonisk dikotomin mellan organisation och öppenhet för det utrymme som kanske kan skapa den nödvändiga kreativitet för denna inspirerande team av arkitekter.



Gult är absolut inte längre Fult...


Jag måste erkänna att gult inte har varit någon större favorit, fram tills nu. Det liksom växer för varje dag som går och det dyker hela tiden upp vackra inspirationsbilder på både stylade och ostylade miljöer. Jag har vaknat till obeskrivligt underbara brinnande gul-orange soluppgångar nästan alla dagar den här veckan och glädjen sprider sig som värme genom kroppen. Glädje för att solen vågar sig fram, glädjen att få kisa i motljus och glädje för att våren är på väg nu. På riktigt.



Hur ballt är inte detta - Tulpanodlingar i Holland




Hur ballt är inte detta. Tulpanodlingar sett från ovan - Såklart från Holland.  Blir så inspirerad av mönstrena som alla blommor bildar och skapar mattor i landskapet. Vackert och magiskt. Man blir ju bara mer vår sugen nu efter denna underbara soliga och våriga helg det bjudits upp till.
Med Sol/ Åsa




LAXROSA ACCENTER som Ljusterapi.


Vit bas med laxrosa accenter är fräscht, och en fröjd för ögat. Den här bilden är inte direkt ny och kommer ifrån danska Magasinet som levererar ögongodis efter ögongodis och denna. Jag älskar vitt på våren, speciellt när solen kikar fram och ljus flödar in och reflekteras i väggar och tak.Ljusterapi.



Dagens uppmaning innan vi skuttar ut i solen





Klassikt möter 2011 och helt oprovocerat i grön oas


Det här är första skiss på privat inredning jag sitter och fejar med
nu! Vill krydda upp kundens hem med gröna färger i detta fall i form av
bordet, det kan pigga upp alla dagar såsom speciellt en dag när solen gömt sig bland regntyngda gråa moln.
En pigg grön oas med trendiga bruna eamesstolar, kryddväxter,
accenter och skarpa kontraster och snygga väggtavlor med budskap.
Det jag vill skapa är Klassikt möter 2011 och helt oprovocerat.
Med regn/Åsa
Det här är första skiss på privat inredning jag sitter och fejar med nu! Vill krydda upp kundens hem med gröna färger i detta fall i form av  bordet, det kan pigga upp alla dagar såsom speciellt en dag när solen gömt sig bland regntyngda gråa moln. En pigg grön oas med trendiga bruna eamesstolar, kryddväxter,  accenter och skarpa kontraster och snygga väggtavlor med budskap.
Med regn/Åsa



Några fina budskap denna goa fredag...


"True love doesn´t have a happy ending, because true love never ends"
Idag vill jag passa på att gratta Mamma och Pappa som firar sin Pärlbröllopsdag, de har alltså varit gifta idag i 30 år. Stort Grattis till de båda. Störst av allt är som Daniel sa till Victoria i somras - Kärleken.
Med Sol/Åsa



Kyd agerar fotograf till singel "Sign" på Spotify.


Kyd agerar fotograf till singel "Sign" på Spotify.
I höstas togs massa bilder på Madde till hennes fansite på Facebook som
jag skrivit om tidigare. Nu har vi letat reda på en bra bild som kommer passa på
hennes singel som kommer släppas på Spotify inom
de närmsta veckorna. Kyd är riktigt stolta att kunna vara med
och hjälpa till med fotot på singeln. Design av typografi har Jocke
Svartling gjort.
Så håll utkik på spotify efter att se Kyds arbete och lyssna in
denna begåvande sångfågeln Madde.
Med Sol/ Kyd
I höstas togs massa bilder på Madde till hennes fansite på Facebook som jag skrivit om tidigare. Nu har vi letat reda på en bra bild som kommer passa på hennes singel som kommer släppas på Spotify inom
de närmsta veckorna. Kyd är riktigt stolta att kunna vara med och hjälpa till med fotot på singeln Sign. Design av typografi har Joakim Svärling gjort. Så håll utkik på spotify efter att se Kyds foto och lyssna in
denna begåvande sångfågeln Madde.
Med Sol/ Kyd



Nattsudd och tankar om lyckan...


Kvällssudd, sitter och drömmer mig bort lite i tankarna meddans jag skissar
på ett jobb. Magiska torsdag, visste ni att jag älskar känslan som infinner
sig dessa kvällar i veckan. Det är som om man vet att morgondagen kommer
innebära massa mys och sen att man har en helg med nära och kära, påhitt, träning,
picnick mm framför sig. Så det är nått magiskt som infinner sig
hos mig och har alltid gjort det på torsdagskvällar.  Sitter och kikar runt på
olika inspirerande bloggar och inser att många söker efter lycka. Men vad är egentligen
ren lycka.
Vi människor verkar söka efter lyckan hela tiden som om det vore ett mål,
man tänker att om man får den där saken, det där jobbet eller partner så blir man lycklig.
Men jag tror vi ser helt fel på lyckan.
Lycka är ett tillstånd och inte ett mål. Det är som trötthet och
hunger, den kommer och går naturligt hela tiden.
Om man ser det så kan man känna sig lycklig
oftare att stanna upp se er om och se vad som gör just dig lycklig här och nu.
Ha en magisk fredag där ute.
Kram Åsa
Kvällssudd, sitter och drömmer mig bort lite i tankarna meddans jag skissar på ett jobb. Magiska torsdag, visste ni att jag älskar känslan som infinner sig dessa kvällar i veckan. Det är som om man vet att morgondagen kommer innebära massa mys och sen att man har en helg med nära och kära, påhitt, träning, picnick mm framför sig. Så det är nått magiskt som infinner sig hos mig och har alltid gjort det på torsdagskvällar.  Sitter och kikar runt på olika inspirerande bloggar och inser att många söker efter lycka. Men vad är egentligen
ren lycka. Vi människor verkar söka efter lyckan hela tiden som om det vore ett mål,
man tänker att om man får den där saken, det där jobbet eller partner så blir man lycklig. Men jag tror vi ser helt fel på lyckan. Lycka är ett tillstånd och inte ett mål. Det är som trötthet och
hunger, den kommer och går naturligt hela tiden.  Om man ser det så kan man känna sig lycklig
oftare att stanna upp se er om och se vad som gör just dig lycklig här och nu.
Ha en magisk fredag där ute.
Kram Åsa



Begåvade människor - Först ut Pappa K-G


Jag har äran att ha så många begåvade och talangfulla människor i
min närhet. Kommer här på bloggen ha presentera några av just dessa.
Först ut är min Pappa - K-G (Karl - Gustaf).
Han har fotograferat sedan han var ung och ständigt har han med sig
någon av hans kameror i väskan/jackfickan.
När vi var små så tog mamma och pappa med familjen och se många
olika ställen runt om i landet - och se Sveriges underbara natur mm.
Då vi andra njöt av omgivningarna, fika, bada, sporta mm så försvann pappa
iväg på egen promenad och fota. Man förstod nog aldrig det där att han
hela tiden såg objekt runtom sig. Idag har jag börjat fota mer och mer och inser nu mer
pappas sätt att se saker på.
Pappa är med i Enskede fotoklubb och Svefo och är fortf aktiv i tävlingar.
Dock har han övergått från fotolabbet i källaren hos mamma och pappa till datan och photoshop.
Tiden tar nya vägar och fast han inte gillar det så har börjat lära sig- Storebror Johan och
jag hjälper han ibland med hans frågor gällande programmet.
Pappas nisch är ofta närbilder i svartvita foton.
Här ovan ser ni några av pappas bilder. Jag älskar den första och har just
den stående på mitt bord vid sängen. Det är spårvagnspår från fina Göteborg.
Jag har äran att ha så många begåvade och talangfulla människor i  min närhet. Kommer här på bloggen presentera några av just dessa. Först ut är min Pappa - K-G (Karl - Gustaf).
Han har fotograferat sedan han var ung och ständigt har han med sig  någon av hans kameror i väskan/jackfickan.
När vi var små så tog mamma och pappa med familjen och se många  olika ställen runt om i landet - och se Sveriges underbara natur mm. Då vi andra njöt av omgivningarna, fika, bada, sporta mm så försvann pappa
iväg på egen promenad och fota. Man förstod nog aldrig det där att han hela tiden såg objekt runtom sig. Idag har jag börjat fota mer och mer och inser nu mer pappas sätt att se saker på.
Pappa är med i Enskede fotoklubb och Svefo och är fortf aktiv i tävlingar.  Dock har han övergått från fotolabbet i källaren hos mamma och pappa till datan och photoshop. Tiden tar nya vägar och fast han inte gillar det så har börjat lära sig- Storebror Johan och  jag hjälper han ibland med hans frågor gällande programmet.
Pappas nisch är ofta närbilder i svartvita foton.  Här ovan ser ni några av pappas bilder. Jag älskar den första och har just den stående på mitt bord vid sängen. Det är spårvagnspår från fina Göteborg.
Hoppas och tror pappas bilder/foton kommer förgylla framtida väggar i mitt hem.
Kramar Åsa



SÖTA ATELJÉER VID NORDISKA AKVARELLMUSEET, SKÄRHAMN


En plats jag gillar skarpt är Tjörn/Skärhamn. För några somrar sedan då vi var på Marsstrand så tog vi en utflykt hit och åt middag på mysiga restaurang Vatten, bada, kika runt i fiskebodarna samt kolla på Nordiska Akvarellmuseet. Då upptäckte jag även dessa hus belägna på klipporna.
MITTEMOT MUSEET, STÅR ATELJÉRNA MED FÖTTERNA I VATTNET. HÄR FINNS MÖJLIGHET ATT FINNA RO OCH INSPIRATION MED DIREKT NÄRHET TILL MUSEET. PÅ BOCKHOLMEN LIGGER MUSEETS FEM GÄSTALTEJÉER.DE ANVÄNDS I FÖRSTA HAND FÖR KONSTNÄRLIG OCH KONSTVETENSKAPLIGFORSKNINGS- OCH UTVECKLINGSVERKSAMHET. ATELJÉERNA KAN ÄVEN HYRAS AV KONSTNÄRER, KURSDELTAGARE OCH PRIVATPERSONER.DET FINNS OCKSÅ UTRYMME FÖR YRKESVERKSAMMA KONSTNÄRER ATT FÅ HYRA ATELJÉERNA TILL RABATTERAT PRIS UNDER LÅGSÄSONG FÖR 500KR/DYGN. MÅN AV PLATS KAN ALLMÄNHETEN HYRA ATELJÉERNA FÖR 1000 KR/NATT.
En plats jag gillar skarpt är Tjörn/Skärhamn. För några somrar sedan då vi var på Marsstrand så tog vi en utflykt hit och åt middag på mysiga restaurang Vatten, bada, kika runt i fiskebodarna samt kolla på Nordiska Akvarellmuseet. Då upptäckte jag även dessa hus belägna på klipporna.
MITTEMOT MUSEET, STÅR ATELJÉRNA MED FÖTTERNA I VATTNET. HÄR FINNS MÖJLIGHET ATT FINNA RO OCH INSPIRATION MED DIREKT NÄRHET TILL MUSEET. PÅ BOCKHOLMEN LIGGER MUSEETS FEM GÄSTALTEJÉER.DE ANVÄNDS I FÖRSTA HAND FÖR KONSTNÄRLIG OCH KONSTVETENSKAPLIGFORSKNINGS- OCH UTVECKLINGSVERKSAMHET. ATELJÉERNA KAN ÄVEN HYRAS AV KONSTNÄRER, KURSDELTAGARE OCH PRIVATPERSONER.DET FINNS OCKSÅ UTRYMME FÖR YRKESVERKSAMMA KONSTNÄRER ATT FÅ HYRA ATELJÉERNA TILL RABATTERAT PRIS UNDER LÅGSÄSONG FÖR 500KR/DYGN. MÅN AV PLATS KAN ALLMÄNHETEN HYRA ATELJÉERNA FÖR 1000 KR/NATT.



Tar vi ett kort på vännerna i sommartid.....


Vilket väder det är ute, solen strålar och det är klarblå himmel. Känns som våren är på G nu och jag kan bara känna ett stort pirr i magen. Satt och kika på bilder från sommaren 2010 och hitta dessa. En kväll med vännern ute i Tyresö. Picnick på klipporna och se solen sakta gå ner. Värme i form av fin vänskap, varma klipphällor som solen stekt hela dagen och det varma röda skenet som sommarnatten bjuder oss på .
Kramar Åsa



Form Us With Love - tummen upp!



Den helt fantastiska Svenska designkollektivet, Form Us With Love, presenterar en rad nya samarbeten som en del av Stockholm Design Week 2011. Gömda i en vacker kyrka på hemlig centrala Stockholm läge,
Form Us With Friends 2011, visar upp ett urval av "rykande färska produkter och projekt", presenteras tillsammans med fem tillverkare i designbranschen. Jag kan inget annat än säga att jag tror mycket på detta team i framtiden och håller alla mina tummar det kommer gå kanon för dem.

Med Sol/ Åsa



Arkitektur - En skatt ute i Hudriksvalls skogar



Det här huset utanför Hudiksvall som är designat av  Mats Edlund, Henrietta Palmer och Matts Ingman. Huset har förutom vardagsrum och kök i öppen planlösning med eldstad i mitten ett litet loft, badrum och två sovrum. Träfasaden är behandlad så att den bruna färgen med tiden kommer att bli mer och mer grå och smälta in ännu mer i omgivningarna. Det fina ruffiga matbordet kommer tydligen från Spanien och är gjort av gammal drivved.

Ett underbart fint litet fritidshus som jag gladeligen skulle retirera till för att ladda batterierna.

Med Sol/Åsa




Griffins' Steakhouse Extraordinaire - en designpärla


Dax att tipsa om en ytterligare restaurang jag diggar. Vid första anblicken känns Griffins som en mycket klassisk restaurang i den amerikanska stekhus anda. Men när du tar en närmare titt,
för Griffins in dig i en interiör som utlovar en upplevelse  utöver det vanliga.  Restaurangens plats är i en prestigefylld ny byggnad i Stockholm,  intill den stora järnvägsstationen.  Byggnaden planerades egentligen för kontor, inte för restauranger - taken är låga och allt är fyrkantig och kantighet. Trafik, järnvägar och
infrastruktur "äger" området snarare än människor och liv. Det är därför unikt att öppna en restaurang i dessa kvarter. Men ändå har inredarna här lyckats att skapa värme, personlighet
och humor till denna strikta, kalla byggnad.   Den inre kontrast till det yttre och överraskar oss besökare.  Därför vill jag rekomendera ett besök på denna underbara och fina restaurang och jag kan lova er att maten är lika go som inredningen.
Med Sol/ Åsa
Dax att tipsa om en ytterligare restaurang jag diggar.
Vid första anblicken känns Griffins som en mycket klassisk restaurang
i den amerikanska stekhus anda. Men när du tar en närmare titt,
för Griffins in dig i en interiör som utlovar en upplevelse
utöver det vanliga.
Restaurangens plats är i en prestigefylld ny byggnad i Stockholm,
intill den stora järnvägsstationen.
Byggnaden planerades egentligen för kontor, inte för restauranger -
taken är låga och allt är fyrkantig och kantighet. Trafik, järnvägar och
infrastruktur "äger" området snarare än människor och liv. Det är därför
unikt att öppna en restaurang i dessa kvarter.
Men ändå har inredarna här lyckats att skapa värme, personlighet
och humor till denna strikta, kalla byggnad.
Den inre kontrast till det yttre och överraskar oss besökare.
Därför vill jag rekommendera ett besök på denna underbara och fina
restaurang och jag kan lova er att maten är lika go som inredningen.
Med Sol/ Åsa