Dag 1 av 2 - KYDs inredningsweekend i Visby


.

Efter en heldag med att hålla föreläsningar på fm & workshop på eftermiddagen med stillebenbygge i ett soligt, krispigt och höstligt Visby avsluta vi dag 1 av 2 av KYDs inredningsweekend uppe i ena valvet inne på Magiska "Italienaren". Imorgon kör vi igång kl 09.00 igen! Nu somnar jag med värme och lycka i hjärtat!




Visby - Möten, välkomnande och en symbolisk dörr


.
Hej Visby, nu kör vi KYDs inredningsweekend i dagarna två här på gotland ! Fångade in denna bild Påväg tidigare ikväll för att ta emot alla deltagare på hotellet, stannade upp och fotade denna symboliska dörr! 

Tänk så fint det är när inredning skapar möten (nya dörrar som öppnas) med genuint varma människor!

Med sol Åsa 




En hel vecka i Visby väntar med jobb och nöje



.

~ Solskens torsdag i Visby och en hel vecka på sagoön väntar! Imorgon kommer härliga elever/deltagare till ön för en KYDs Inredningsweekend fre- sön med hotell, föreläsningar och workshop. Längtar att få se alla igen! Sen blir det till att jobba med produkfoton och njuta av sagoön. Med sol Åsa 






Kundcase ska visas och mkt på TO Do listan


.

Mkt denna vecka på TO DO listan och fix inför helgens jobb ! Kunder ska få sina Inredningsförslag, tavlor ska hämtas ut och skickas iväg både foto tavlor och ARTFONT, produkter ska hämtas som ska stylas med i nästa vecka mm! 

Imorgon ska jag presentera badrum & kök till kunderna Minna och Magnus! Ett utkast på det see ni hår ovan på badrummet!!
Hoppas så de kommer gilla förslagen!!

Med sol Åsa 

Collage KYD 




Söndag ute vid skärgården


.

Söndagsutflykt till skärgården och fångar in solen vid havet och skuttar runt mellan fina hus mellan höstlöven både på marken och över en i trädtopparna och fyller på med inspiration...




Kundernas hem börjar ta form inför hösten


.

Glädjen att se hur KYDs kunders hem börjar ta form och alla inredningsprodukter börjar falla på plats. Nu väntas bara lampa till hallen och soffbord till loungen få flytta in. 

Med sol Åsa 




Tävla & Vinn finaste fotspåren från NORDIC FINE DESIGN


.

Jag har glädjen att berätta att denna helg kommer KYD tillsammans med fina webbbutiken  NORDIC FINE DESIGN göra en tävling ihop! 
Det är dessa fina fotspår (wallstickers) Förpackningen innehåller 15 tassavtryck, mått på varje är ca 5 x 5 cm som lottas ut till en lycklig vinnare! 

Så kika in på KYDs instagram och var med och tävla om dessa darlingar!

Med sol Åsa 

Spana in dess hemsida! KYD hjärtar dess produkter och fina detaljer;


http://www.nordicfinedesign.se/

Foto via NORDIC FINE DESIGN




Höstliga blommor att binda ihop inför helgen


.

Älskar att ta helg redan efter lunch på fredagar, åka iväg och köpa mat och blommor och sen binda och fixa ihop en egen bukett att ha på soffbordet - Nu tar vi helg! Vilket vecka det varit! Full fart framåt! Nu blir det en lugn fredag med film och mys! Önskar er en fin helg!


Med sol Åsa 




Inne i KYD bubblan och mkt nu att stå i


.

Gårdagens KYD bubbla och fix med kundhem innan det bar iväg för att hålla klass på folkuniversitet för Inredningskursen. Jag hjärtar mitt jobb. På spelaren ; James Vincent McMorrow - "Evil" Rac Mix 🎶


Med sol Åsa 




ARTFONT på instagram - nytt koncept



.
Jag älskar att bygga broar & skapa fina nya möten och samarbeten! Första gången, sommaren för två år sedan såg jag Paulines fina akvarellmålningar första gången och hjärtat föll direkt! Det enkla, rena, skandinaviska känslan i hennes målningar tilltalade KYD! Så jag skickade iväg en fråga om ett samarbete ihop i våras och till min stora glädje sa hon JAPP! Under sommaren som gick har hon målat fyra fina tavlor i samtalet med KYD om motiv och antal. Nu har dessa akvareller blivit tavlor som vi hoppas just ni ska gilla! Vår idé har fått namnet @artfont.limitededition då antalet tavlor är begränsade och gör dem unika! Tavlorna går att beställa i 40x50 och 50x70 !


R e l e s a s e - Nu i veckan kommer vi börja att ta emot beställningar! Information kring hur du kan beställa någon/några av våra tavlor kommer inom kort!  Med sol Åsa 





Snickarbacken 7 - unik lägenhet i staden


.

Just nu ligger denna härligt rymliga och unika bostaden om totalt 102 kvm, (88-14 kvm), med New York känsla, perfekt, lugnt och centralt läge mitt i citys puls. Här bor man fantastiskt bra i anrik, representativ fastighet från 1900 i en förädlad f.d. gymnastiksal med tre stora spröjsfönster, en takhöjd om ca 4,60m, entresol plan i industridesign och en härligt öppen plan som erbjuder generös sällskapsdel och upp till två sovrum. Stilren välutrustad köksdel. Fint badrum med duschplats och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. KYD gör tummen upp! Med sol Åsa




Så kan det se ut i presentation till kund


.

Sneakpeak på hur det ser ut på skrivbordet hos KYD just nu. Ett hem ska få sig en ny dress pch jag startar med att ge förslag till The master Bedroom - sovrummet ! Såhär kan det se ut av delar i ett inredningsjobb för KYD!  Behovsanalys, moodboard , prsouktcollage , planskisser, elevationer, materialval mm! 

Med sol Åsa 

Collage KYD 




Hemma hos kunderna Emma & Daniel



.

När höstkänslan infinner sig, då är det extra fint att se hur ens privata inredningskunder njuter av sina hem där KYD varit med och hjälpt till som dess inredare ! Se vad fint eldstaden i Emma och Daniels nybyggda hus bjuder in till mysiga stunder samt hur dotterns rum börjat falla på plats! Med sol Åsa 




2 nya inredarklassser i höst med start denna vecka


.

Ikväll träffade jag en av mina nya inredarklasser.  Jag kommer ha 2 kvällskurser/klasser denna höst ;Tisdagar och Torsdagskvällar för Folkuniversitet med inredning i fokus och som alltid är jag Superduper nervös i magen men även peppad att träffa nya deltagare! Hoppas de är lika rara som mina tidigare elever. 


Med sol Åsa 




En bild från sommaren som värmer i hjärtat än.


.

Gick igenom mobilen och fann en bild från sommaren - Juli då vi bodde nere på Österlen i en vecka! Känslan att fånga in dagarna mellan Brösarps kullar, mellan äppelträden och avsluta dagen nere på denna strand , den känslan lever jag länge på! Jag älskade ljuset denna kväll då vi tog en picknick helt själva på stranden!! Fina fina minnen i hjärtat!

Med sol Åsa 




Höstliga toner - inreder med ljus


.

Inreder inför hösten och städat nu på fm, snart blir det en söndagsutflykt till havet! 
Kikat på lite nyheter till hemmet och lite inne på någon av dessa soffor och skåp!

Med sol Åsa 




Kvarnholmen 2:3 nu till salu


.

KYDs tavla "Kvarnholmen 2:3" finns att köpa i 40x50 och 50x70! För beställning maila [email protected]



Med Sol Åsa 




Höstligt fint vid havet - man måste passa på


.

Att komma ut till havet, ta en mugg med kaffe och sitta på klipporna eller bryggan är så himla fint! Denna helg bjöd på många fina påhitt och även solsken ! Sensommar värme och sol! Det gillas! Ha en mysig vecka!

Med sol Åsa 




Doften Ren Bomull och Solsken från Yvelis


.

När solkatter dansar Cha -Cha i hemmet och Doften av " Ren Bomull och Solsken" sprider sig i rummen! Den känsla är så fin! 

Med sol Åsa 




Hotell på ön Kos har inbjudande inredning


.

Checka in detta fina hotell på kos! Precis sådär underbart varmt och fin inredning man önskar sig ett hotell ska ha! Gillar det så mycket!
De varma träslagen, pool, stora träd, mässing detaljer , korgar, kalk mm ! Ligger även intill en strand så då kan man bada i havet istället för i poolen! Med sol Åsa 

j




2 nya finingar från Markslöjd


.

Två nyheter och två nya favoriter hus Markslöjd!

Takarmaturen Couture är en minimalistisk lampa i borstad mässing med svarta sladdar. Plats för fem stora ljuskällor. 

Vägglampan Kubik från Markslöjd är tillverkad i svartlackerad metall med inbyggd dimmer / strömbrytare. USB uttag för laddning av telefon eller läsplatta. Kan exempelvis användas som sängbord eller avlastningshylla. Finns även i vitt. 

Tummen upp! 

Med sol Åsa 




När en Panda blir inspirationen som sätter stilen


.

Att vara "lien" genom inredningsdjungeln och finna unika och vackra detaljer som lyfter helheten i ett hem - Jag hjärtat det! Idag tas det fram collage, kulörval och produkter till barnrummet åt Valter. Pandor är en favoritdjuret och valet av grå, beiga, vita och svarta palett vart ett givet val! 🐼


Med sol Åsa 

Foto och collage killingyourdarlings 




Naturen som tema i kunds kommande vardagsrum


.

Pysslande av att ta fram förslag med en palett med naturen som inspiration till Kunderna Rebecka och Johns vardagsrum i dess sommarstuga. 
En mjuk palett med värme som både funkar på hösten, våren och sommaren! En plats för avkoppling och med ombonad värme!

Med sol Åsa 




Styling av fina Iris Hantverks produkter


.

Suger ut det sista av sommaren med dagens Styling och fotografering för irishantverk ! Dagens location är ute vid havet på en brygga och strand! 

Solen glittrar en massa! 


Iris hantverk står för genuint svenskt hantverk. 


I slutet av 1800-talet startades ett litet borstbinderi i Stockholm. Än idag binder synskadade hantverkare varje borste för hand enligt gammal svensk tradition. De jobbar med funktionell design och särskilt utvalda naturmaterial passande för sitt användningsområde. Tillsammans med dess gedigna hantverkskunnande ger det varje borste en unik funktion. Resultatet är vackra, funktionella vardagsföremål som lyser upp din dag och har gjorts för att hålla!


Dess handgjorda borstar ska sprida vardagsglädje länge i ditt hem. Med lite enkel skötsel åldras de vackert. Rengör borstarna med lite diskmedel och varmt vatten. Låt dem torka med borstbindlarna nedåt, olja då och då träryggen med kallpressad linolja. KYD gör tummen upp för detta fina företag och fotar och stylar produkter idag för dem! Med sol Åsa 




Styling & Produktfotograferings jobb för Yvelis


.

Styling & Produktfotografering för Yvelis ! Litet Sneakpeak på några av fotona. Jag hjärtar att tända ljus och en dag som denna då regnet öser ner hemma i staden så är det extra mysigt. Jag inreder mer än gärna med rapsljus från Yvelis, ett företag från skärgården/Roslagen och dess nya fina darlingar, rapsljus i frostat glas med lock av bok känns så himla fina. De använder de bästa råvaror och alla produkter är tillverkade för hand. 


Beställ dessa fina ljus på http://www.yvelis.se/sv/




Höst och regn - ladda upp för innemys


.

Ute öser regnet ner denna måndag! Lite mysigt ändå tycker jag! Gillar regn och dess ljud! Extra mysigt är att skapa innemys då likt tända ljus, krypa ner under filt med gosiga tofflor och se film! Dessa saker känns extra mysiga en dag som denna. 

Med sol Åsa

Collage KYD 




Veckans bukett fixad med fina blommor


.

“A flower does not think of competing with the flower next to it. It just blooms.” 

Söndagspyssel - Lyckan att få Klippa och binda ihop en bukett från mina föräldrarnas fina trädgård! En bukett med höstanemoner, rosa magiska vallmo, Magical hortensia och hostor! 
Älskar att inleda veckan med färska blommor på sängbordet. Tips! Bind din egen bukett att vakna upp till! 

Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings 




Lysande design med Lampan Setto från Behance


.

Jag gillar verkligen denna fina lampa från Behance ! Namnet på lampan är Setto !
En lampa som kan justeras för att aktivera eller koppla av ljuset från lampan så så att användaren kan justera den efter behov. 
Ordet Setto är japansk och betyder "justera".

Detta gruppprojekt gjordes i samarbete med det danska belysningsbolaget Le Klint.
Lampan inspirerar från Le Klints värderingar och traditioner och formen och funktionen från en jordklot. Vi fokuserade på ett enkelt formulärspråk med danska material och tolkade den traditionella pläteringen som Le Klint är känd för.

Jag gillar den skarpt!  Kika in videon om den;

https://www.behance.net/gallery/55955135/SETTO-an-adjustable-lamp




Nya inköp för september måndag





Sneakpeak - Nya konceptet ARTFONT


.

SNEAKPEAK - ni får mer än gärna /vi skulle bli så glada om ni vill följa KYD och Paulines instagramkonto Artfont. Där kommer vi snart börja sälja Paulines akvareller och KYDs grafiska uttryck i form av tavlor som vi hoppas ni kommer gilla lika mycket som oss. 


Kika in @artfont.limitededition på instagram!


Med sol Åsa 




Lyxfika för att fira helgen


.

Hej ni mina rara följare. 
Igår var det rena rama hösten och idag sommar igen och helgen på ingång! Avslutade en vecka med många deadlines och även viktiga möten med en lyx fika i solen med min fina mamma! 
Morotskaka , köp av blomster och njuta av solskenet!  Önskar er en mysig helg!

Med värme Åsa 




Lär dig mer om inredning med KYD 2 helger i oktober


.

Planering pågår! I september åker jag över till sagoön för en helg med underbara deltagare och håller en inredningsweekend på sagoön! Planering av även en inredningsevent med 2 lördagar i oktober där KYD kommer föreläsa och hålla workshops! Nu har hösten verkligen dragit igång på allvar.


Med sol Åsa 




Idet Fjällby i Vemdalen är i "topp" klass


.

Igår kändes det som höst i Sthlm men idag klirrar solen igen! Fick dock en längtan Igår till fjällen och vintern! Älskar den fina känslan fjället ger med brasa, bastu, skidåkning, snö och tystnaden!
Kika in detta nya husprojekt i Idre. 
Bostäderna i Idet Fjällby tillträds designade med väl utvalda material för att klara av uthyrning, frekvent användning och tidens tand med stil.

Tidlös kalksten från Jämtland, breda furutiljor och exklusiva vitvaror från Miele säkerställer att skidåkningen inte är det enda skälet till att besöka Idet Fjällby. Väggar och tak i är byggda vackert trä. Golven i sällskapsrum och sovrum är i vackra breda furutiljor för att lysa upp i vintermörkret och reflektera kaminens värmande lågor.

Golvet i hallen och entrén är gjort av kalksten från Jämtland för att klara av skramlande pjäxor och skidor på ett elegant sätt. Köken har luckor av laserat trä, med bänkskiva i exklusiv Jämtlandskalksten, och ek. Blandare i mässing, och stänkskydd i mässing. Inbyggda dolda vitvaror från exklusiva Miele.

Badrummens golv är gjorda av Jämtlandskalksten och har vita, släta plattor på väggarna i ett vackert tidsbeständigt mönster.

Kika in dess hemsida och läs mer 

http://www.idetfjallby.se/