Inred en Hall på bästa sätt


.
Hallen - ett av kanske det svåraste men viktigaste rummet i ett hem. Det är det första vi möts av samt det sista vi ser då vi lämnar hemmet. Ett rum som oftast är litet men ska fylla så mkt funktion samt förvaring samt kännas välkomnade då man kommer hem! 

Oavsett om du har en liten hall utan möjlighet till möblering finns det tips och tricks att ta till för att göra den så välkomnande och funktionell som möjligt; Smart förvaring, klädhängare, skohylla, hatthylla . Oavsett om din hall är mörk eller ljus, stor eller trång, med möbler eller utan så finns det alltid smarta sätt att förbättra den på. Här nedan listar jag några knep! 

• Inred alltid utifrån dig och dina behov. 

Tänk igenom behoven och vilka saker du /ni absolut måste förvara i hallen. Ta bort det som inte är nödvändigt och börja skapa utifrån det. Är du exempelvis en person som vill titta dig i spegeln innan du går hemifrån? Ja, då ska du ha en spegel i hallen. Utgå från dig själv och inred därefter. 

• Anpassa höjden

Har du/ni småbarn? Sätt upp hängare, krokar och korgar i rätt höjd, så att ditt barn själv kan hänga upp sina kläder. Både funktionellt och rart på en och samma gång. 



.•  Inred med korgar

Jag älskar korgar. En klassiker är att halsdukar, huvudbonader och vantar bara ligger slängda i en hög ovanpå hatthyllan. Köp korgar (spana även in nya serien med hängande filtkorgar ovan),  sortera och ställ på hyllan. Märk gärna upp korgarna med skyltar så du vet vad som ligger var samt skapar en personlig prägel. 

• Arbeta med vägghöjden

 Köp en skohylla som går hela vägen upp längs väggen. Bygg på höjden och använd hyllor, häng upp korgar och krokar. Har du ont om plats – utnyttja väggarna.

•  Sätt upp krokar

När man har bjudit hem gäster är det sällan ovanligt att alla jackhängare och galgar i hallen snabbt blir upptagna. Ett tips är att hänga upp några extra krokar på en annan vägg. Det finns många fina varianter som kan fungera som väggprydnad när de inte används. Eller varför inte satsa på en trendig kroklist. 

• Säsongsrensa

Säsongsrensa regelbundet och ta bort alla vinterjackor och kängor när det inte är säsong för dem. Det du använder just nu vill du ha lättillgängligt. Har du för mycket plagg i hallen är risken stor att du inte hittar det du söker och det gör dig mindre effektiv på morgonen.

• Inred med småförvaringen

Ha en behållare, en liten korg, ask eller låda på byrån i hallen där du kan ha småsaker. Samlar du allt på samma ställe vet du alltid var du har grejerna.

• Belys rätt. 
Inred alltid alla rum med 3 sorters belysning; 
Allmän, punkt och stämning/mys belysning även i hallen. 




Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback