Belys utomhus med fina ljuskällor


Våren närmar sig med stormsteg och trädgården/balkong och utelivet börjar så sakta vakna till liv. Det är då dax att njuta av stundande tider utomhus med strämningfull belysning. HÄR KOMMER MINA TIPS PÅ ATT BELYSA UTE 

- Innan ni köper ljus/belysning se till att göra en behovsanalys på er uteplats! Vill ni endast skapa mysbelysning eller ska ljuset ha en funktionell / praktisk inverkan. Fundera och skissa ner en behovsanalys ! 


- Ett fint sätt är att använda uplights, (vilket är i golvet nerfällda spotlights ) är att placera de i golvets ytterkanter och som svagt belyser uteplatsen uppåtriktat. Det avgränsar balkongen eller terrassen på ett effektivt sätt. 

- Man kan också sticka ner spotlights i marken eller Ex i krukans jord för att på ett mycket spännande sätt punktbelysa stora växter. Att även klä in en vöxt med en ljusslinga både fint och ger en svag ljussättning ! 

- Ett kul och mycket dekorativt alternativ är en lysande kruka, ett lysande bord, eller annat större lysande föremål som inte nödvändigtvis behöver stå på golvet! De senaste åren har just dessa blivit allt vanligare och populariteten stor. Och på den mindre ytan likt en balkong - vad passar ej bättre än att kombinera belysning och sittplats i en och samma produkt i ex en lysande kub som bord/pall! 

- Blanda gärna de olika typerna av belysning på din uteplats, men se till så att ingen av dem bländar er när ni beundrar uteplatsen från insidan. För likväl som det är trevligt att vistas på en belyst uteplats, är det otroligt fint att beundra den upplyst från andra vinklar! 

- När du planerar din utebelysning, tänk på att se till att ljusstyrkan inte är alltför stark. För många LED-lampor kan man t.ex. ansluta en dimmer.

- Även ett fint dekortips är att inreda ute med ex hängandes glödlampor i olika nivåer eller varför inte Enjoy Candles! De brinner ej ut men skapar en verklighetstroget flammande ljus på uteplatsen!  

- Dekorera undersidan på parasollet med en fin ljusslinga och skapa en egen
Stjärnhimmel i sommarnatten! 


Just nu är jag väldigt svag för funktionellt och flexibel belysning som även kommit att bli stötte och större! Att kunna ladda upp lampan med led och sen böra med sig den som en större ficklampa att ha utan sladd och ta med till stranden/klipporna inför picknicken på kvällen eller ha ned i husvagnen, i tältet eller på balkongen! Här ser ni några av mina favoriter! 

Med sol Åsa 

Ovan ser ni dessa darlingar jag gillar extra mkt denna vår;


1 Aglow - HÖGTALARE/ LAMPA I ett, KREAFUNK

http://www.solheminredning.se/art/aglow-bluetooth-hogtalare-lampa-guld-kreafunk.php2 Lilly Led lampa från Xala

http://www.xala.be/lilly-led/

3 Follow Me lamp från Marset

https://luksuslamper.se/shop/marset-follow-me-5620p.html?gclid=CKrqpJHOnNMCFU6BsgodbgMAQg

4 Lysande Sten

https://www.flisbyab.se/belysning-ovrigt/belysning-tradgard

5 Led Boll som lyser upp

https://www.vidaxl.se/e/5907800856286/smooz-led-tradgardsbelysning-boll-40-2564451?gclid=CNSPuebSnNMCFYuCsgodaSUDiA

6 Olly led lamp från Xala

https://www.cahetu.co.uk/xala-olly-led-lamp

7 Guide lampan från Weltevree
https://www.weltevree.eu/nl/guidelight.html

8 Lampan Nomade Carrie Noire

https://www.conranshop.fr/meuble-and-luminaire/lampe-nomade-carrie-noire.html
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback