Tavelvägg till kunds vardagsrum


Bild på kundens vardagsrum samt KYD Village och förslag på tavlor!

Hej på er! Cecilias hem på Södermalm ska få en tavelvägg! Jag kikade lite på olika Fina motiv och gett förslag på dessa här ovan!

Jag får ofta frågan av mina privata kunder hur man på bästa sätta komponerar en fin tavelvägg! För visst är det fint att ha just ens egna foton på ställen/platser/personer som betyder nått för en på en vägg! Jag tänkte därför ge er lite av mina tips på tankar jag har då jag bygger upp en vägg med tavlor för det finns fler enkla knep som kan underlätta när man ska hänga tavlor snyggt.

- När ni ska göra en tavelvägg på en stor yta är det smart att lägga ut alla ramar på golvet i ett mönster som du gillar. Även här ser ni hur man kan kombinera de olika tavlorna ihop och leka er fram!

- Då man ska hänga upp tavlor med en stor vägg är det bra att färgkombinera bilderna så att de håller ihop och inte ger ett alltför rörigt intryck. Du kan alltid variera storlekarna på ramarna, det ger en levande känsla men nöj dig med en eller två färger.

- Att välja ut foton som betyder något för en!

- Har du inget laservattenpass hemma kan du tejpa upp en lina i över- och underkant av din tavelvägg för att få hjälp att hålla raka linjer. Detta är bra ram att även hålla sig innanför då du börjar spika!

- Hur högt du hänger tavlan eller tavlorna beror ju självklart på rummets storlek och takhöjd. Ska ni hänga tavlan ovanför en byrå kan det vara bra att ha i åtanke att du kanske vill ställa vaser eller böcker på byrån som inte ska skymma tavlan. Hänger du tavlan fritt på en vägg kan det vara bra att tänka att motivet ska vara i din ögonhöjd – ett bra mått om du inte råkar vara väldigt kort eller lång förstås. Vill du som på bilden göra en tavelvägg ovanför ett sidebord eller en hylla så kan du prova att lämna en öppning för tavlor som du lutar mot väggen ovanpå hyllan.

- Hänger du två eller tre tavlor på rad som är av olika typ och storlek så är det snyggt att hålla samma höjd i antingen över- eller underkant. På så sätt slipper du ett rörigt intryck.

Lägg ramarna på golvet innan och bygg upp ett mönster med hjälpa av ramarna! Lek och trixa er fram

- Ramar kan vara snyggt att blanda hej vilt, beroende på stil hemma. Men ska du rama in flera likadana motiv kan det vara bra att hålla sig till en sorts ram.

- Har du flera olika motiv som du ramat in och gillar fast de är väldigt spretiga stilmässigt föreslår jag att du väljer en och samma stil på alla ramar. Då kommer bilderna att samspela med hjälp av ramarna.

- Ett tips är att blanda in ett personligt föremål på väggen i form av till exempel en spegel, en drömfångare, en kamera hängandes eller något annat som ger liv åt väggen men också säger något om vem du är och visar att det är just ditt hem.

- Ska du spika upp tavlor i ett mindre rum? Tänk då på att anpassa bildernas storlek till rummets. Köp mindre ramar och håll dig till raka linjer för att ge rummet ett större intryck. Det kan även vara härligt att blanda in en spegel på väggen bland tavlorna, vips så har ditt rum fått ett större intryck. Med Sol Åsa




Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback