Temat för FORMEX 2016 har släppts - Nordic Kicks




I vårens tema Nordic Kicks blandas vårt designarv med nya infallsvinklar. Vi inreder personligt och färgstarkt, med värme och artistisk känslighet. Trendtemat kan sammanfattas med "Något gammalt, nånting nytt, något lånat, nånting blått, något fått"
I Nordic Kicks är vi medskapande kreatörer. Med snabbhet tar vi till oss nya intryck och influenser och resultatet blir ett modernt uttryck. Inredningen är gärna kantigt lådlik eller välvt cirkelformad och vi leker med grundformerna från Modernismen. De starka kulörerna i vår inredning bildar utropstecken och de geometriska formerna blir tecken och symboler. Trots distinkt form och färg är uttrycket mjukt. Karaktäristiskt för trenden är just kontrasten mellan de starka grundformerna och den mjuka framtoningen. 

En ny avspark för friheten i det improviserade, det stänkmålade som en naturlig utveckling av tidigare säsongers marmorfokus och lekfulla förhållningssätt till Memphisgruppen. Inspiration kommer även från öst. Japanska traditioner möter 1900-talets humanistiska modernism och vårt svenska folkhem. 

Hantverket fortsätter att influera. Det konstnärliga ger höjd och tekniska innovationer visar vägen framåt. Det handlar också om höga och låga material i symbios. Det är taktila ytor som matelasserad textil och en omsorg om materialen, trä med gyllene toner, natursten och marmor, kork, naturgarvat läder, terrakotta och metaller; präglade, etsade, oxiderade och bearbetade.

Den blå färgen ligger många skandinaver varmt om hjärtat; från det Rättviksblå, den blå timmen, till haven som omgärdar oss och det flytande blå porslinet. 

Formex äger rum 20-23  januari 2016 på Stockholmsmässan.




Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback