Trendreportage ala KYD från Stockholm Furniture and Light fair 2015



Godmorgon på er!  Så var den över för denna gång; Stockholm furniture and Light Fair! Världens största mässa för skandinavisk möbel- och ljusdesign. På mässan visas inredning och belysning för både hemmet och de offentlig miljöerna - en viktig och rolig mässa att gå på och samla in nytt material, träffa intressanta människor och få inspiration för kommande case! 


Vid stora entrén möttes vi av loungen/utställningen som gjorts av Årets Guest of Honor Ilse Crawford. Fint och en tankeställare ang design. 

I år hade en av Storbritanniens mest inflytelserika kvinnor inom design, Ilse Crawford,(  Ilse Crawford har bland annat startat brittiska ELLE Decoration och varit vice president på Donna Karan Home. Nu har hon sin egen designbyrå i London.) fått bli den som inrett utställning vid entrén! Det bjöds upp till en fin lounge som fick oss besökare att reflektera över just design och hur den påverkar oss i det stora, i det lilla! 



Tänkte här nedan summera ihop lite av det som mässan bjöd upp till för er som ej haft möjlighet att gå på den. Vilken monter var bäst, vilka kommande  trender, vad för känsla kunde man fånga in mm. Så tänkte jag leverera lite bilder som ni kan ta del av samt summera ihop lite text till söndags läsningen! Nu kör vi! 

Vad för Trender kunde man se? 

- Om man skulle sammanfatta mässan så får det bli bla materialet Sammet! Magiskt fint som är en hit om ni frågar mig! Även Ljust läder på allt från fåtöljer till inredningsdetaljer. Lampor av tyg. Det vackra ljuset ska silas genom vackra skira tyger. Stora linnelampor är en trend som kommer bli ännu starkare! Det gillar KYD! Mjuka kramande/omfamnade formspråk. Fåtöljer och sänggavlar har mjuka ryggar samt Soffor med höga ryggar och bulliga armstöd syns det även mycket av. De Ljusa träslagen och även de ljusa träslag behandlas nu för att bli ännu ljusare, till exempel vitpigmenterad. 


GUBI bjöd upp till stol i Sammet i blått ihop med mässing samt Fina lamporna från AndTradition. 

Vilken/Vilka bjöd på finaste montrarna?

Jag fick två favoriter gällande styling och monterdesign! Den ena pärlan var som ni ser nedan tygagenten Astrid men också belysningsmontern ByRydbergs som Mija Kinning skapat! Två montrar där koncepten kändes väldiht genomtänkta och även produkterna kom i fint fokus! Bra jobbat! 

Astrid bemötte KYD med värme. Deras nyheter var magiskt fina och att styla med deras produkter kommer bli verkligt 2015. Mer mjuka material till folket!!

ByRydens monter - magiskt fint koncept med olika rum! Tapet från bästa Mr Perswall.

De extra pärlorna som mitt designhjärta slog två extra slag för var bla;

- Fina nya runda galgar
- AndTradition lampor med lekfullt formspråk 
- Blommor i rosa och orange toner.
- Design med smala och enkla linjer som ger fin skugga.

De runda galgerna dök upp i flera montrar. Finaste lamporna i snyggt utförande. Passar såväl på vägg som i tak.


Ljusa träslag ihop med mässing, mjukis och ömma formspråk i soffor och fåtöljer. 

Fylld med inspo och nya idéer på stylingar och varma möten med kreativa personer tar jag med mig från mässan! Mjukt, Ljust och fint formspråk och stylingar blir det 2015! Happy day ! Med sol Åsa 

Foton av och tillhör Killinyourdarlings/Åsa Gramén



Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback