Att ta vara på varje yta - att skapa ett fint fönster...



Fint fönster stylat av begåvade Johanna Pilfalk & Fotat av Sara Landstedt!

Idag med önskan från Helena så ger jag tips på hur ni bäst tar till vara på era fönsterbrädor! Har ni ett fönster/fönsterbräda som behöver  kännas lite roligare och finare? 

Idag vill jag tipsa om att ni då bör skapa ett stilleben med små vackra ting som fångar ens blickfång. Se till att grupperar de olika föremål ni valt ut i små grupper annars kan det kännas rörigt/stökigt och inte den känsla som önskas. Jag tycker även att det är fint att hänga upp en slinga intill fönstret som håller i alla årstider, slingans ljus reflekteras fint emot fönstret och skapat en dubbel så fint ljus. Även ett annat Tips är att inreda stilleben med otippade föremål likt ett par fina skor, en kikare, en snygg hatt - favoritföremål för att skapa kontraster.

Oftast så ser man att fönster inreds med växter som är väl utportionerar med jämna mellanrum. Gå ifrån detta och utgå från att fönstret är som en tom duk som ni ska addera in just er personlighet/inredningsstil med. Arrangera era fönster med föremål i olika höjd, olika former och strukturer. Ett fönster behöver inte fyllas med enbart växter utan försök att placera in andra föremål för att göra fönstret intressant och spännande. 

Exempelvis på saker att inreda fönstret med; tavlor, böcker, vaser, skålar, brickor (med fina ting på), små vaser i olika höjder, dekorera med vårens första utslagna kvistar , färska blomster med krukväxter mm! Här är det endast er fantasi som sätter stopp. Att utgå från ett tema är alltid lyckat! Ex ett tema med resor man gjort, material som marmor och skinn,  färger som lyfter varann likt grått och grönt mfl. Så inred och släpp loss kreativiteten!  Lycka till ! Med finaste Torsdags Sol Åsa 

Fann dessa fina fönster på Pinterest som har just de där personliga stilleben som får fönstret att leva lite extra mycket .


Foton från bla; IKEA Livet Hemma , Fönster 1 och 3 - Stylat av duktiga Johanna Pilfalk/Foto Sara Landstedt , Pinterest 





Kommentarer
Postat av: Helena

Superstort tack! Vilken härlig inspiration. Fina bilder och kloka ord. Trevlig helg :)

Svar: 👍👏
Åsa None

2015-02-20 @ 17:40:01
Postat av: JUNITJEJ

Kanonfina fönster!

Svar: 👍👏
Åsa None

2015-02-21 @ 20:07:51
URL: http://www.junitjejen.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback